Milyen fizetést adnál egy pályája elején lévő, mesterdiplomás gimnáziumi tanárnak?
1es akkor te miért nem ingyen dolgozol? Nem örülsz hogy dolgozhatsz?
"Hát én is mesterpedagógus vagyok. "
Én pedig az árnyék kormány vezetője. Ha tanár lennél kicsit jobban tisztábban lennél a dolgokkal.
Legközelebb olvas utána annak amit hazudni akarsz és akkor nem buksz le egyből.
"valóban tanár vagyok. Nem is akaármilyen!"
Itt próbálod tanítani az embereket arra hogyan kell hazudni? Ettől még nem lettél tanár. Főleg hogy nagyon rosszul csinálod.
Vaciláltam a 250 és a 300 között.
Általánosságban a 250 már nem rossz kezdőfizunak, szóval normális körülmények között azt mondanám, hogy legyen 250.
Ugyanakkor a jelenlegi az nem általános helyzet. Egyszerűen nincs utápótlás, így egy átlagos(nál kicsit kevesebb) bérezés nem fog senkit sem becsábítani.
Ezért a 300ra nyomtam. Így is kevesebb, mint amit egy random 3 éves bölcsészképzésben részt vett ember kaphat kezdőként, de azért már versenyképesnek mondanám, ezen a szinten már nem okoz anyagi gondot a puszta létezés.
4!
"Megint bántott a tancinéni? :D"
Minek kell ehhez nagy röhögős szmájli? Egy csomó gyereket terrorban tartanak a drágalátós tanárok, lásd, amikor tavasszal öngyilkosságba keregette az egyik tanár a tanulóját. És ez csak a jéghegycsúcsa. Irtó undorító dolgokat bírnak művelni.
Amúgy a kérdésre:
Az alacsonyabb minimálbért adnnám nekik, nettó 133 ezer. Egy fillérrel se többet.
Bírom az ilyen 15öséhez hasonló kommenteket.
Lényegében leírod, hogy tisztában vagy azzal, hogy rossz a rendszer, de szeretnéd fenntartani vagy még rosszabbá tenni, de véletlenül sem tenni azért, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő. That's the spirit!:D
"Irtó undorító dolgokat bírnak művelni."
Ha tudnád miket művelnek a diákok.
"Semmit,egy bányában több hasznuk lenne."
Ha nem látsz az orrod hegyénél tovább...
17!
A rendszert nem a tanárok zsebének kitömésével lehet jobbá tenni. Hanem a leendő tanárokat kell jobban megszurni és beteg, toxic embereket nem a gyerekek közelébe engedni.
18!
"Ha tudnád miket művelnek a diákok."
Hány tanár kísérelt meg öngyilkosságot a tanulója miatt?
15 vagyok
A nettó 400.000 kezdőfizetésnek. Aztán ennél feljebb. Viszont valóban kéne valami minőségellenőrzés. Nem a mostani tanári életpályamodell, mert az semmire nem való.
Persze azt még senkinek sem sikerült kitalálnia, hogy hogy is lehetne igazából mérni a tanárok munkájának a minőségét. A jegyekből, tanulmányi versenyekből nem igazán, hiszen hozott anyagból dolgoznak. Egy elitgimnáziumban nyilván jobb eredmények születnének, mint egy szakmunkásképzőben. A diákok visszajelzéséből sem, hiszen lehet, hogy pont a szigorú tanárt húznák le.
Viszont amikor kiderül, hogy nem tartja meg rendesen az órákat, le van maradva a tananyaggal vagy amikor rendszeresen járnak be a szülők, hogy a tanár igazságtalan, na az olyanokat ki kéne penderíteni keményen!
Nekem nagyon sok elmebeteg tanárom volt, alig volt egy-két normális. Most azt látom a gyerekeim tanárain, hogy sokkal normálisabban állnak hozzá a gyerekekhez. Viszont most is van egy-kettő, akit nem engednék gyerekek közelébe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!