12 év 2/3-os kormányzással miért itt tart az ország?
én pont Csehországhoz hasonlítottam Magyarországot.
ezt a mondatot meg felesleges leírni, hogy Magyarországon gazdasági növekedés volt és nőtt a GPD, mert ez olyan megállapítás, ami szinte minden országban jelen volt az elmúlt 8-10 évben. Ezt tök felesleges elmondani.
Az EU-s támogatásoknak hála tartunk itt.
S látod hol tartunk mióta nem jönnek az EU-s támogatások? ;)
"Ellenzéki hazugság: első példa. Állandóan a forint árfolyamával jönnek, pedig nem csak az határozza meg a gazdaságunkat, de ők kiemelik a legrosszabb statisztikát és azt szajkózzák."
Miért hagyták ennyire szarba a forintot?
2010 tavaszán 260 Ft/ 1 euró -val vették át, és kezdtek el kormányozni, majd ezt a szintet sosem sikerült tartaniuk! A legtöbb országban, (pl. Csehország, Lengyelország, EU, USA, stb) egyik évben hol gyengébb a saját fizetőeszköz, hol erősebb.
Nálunk ez mindig csak trendszerűen gyengült, folyamatosan. Azért ezt csak észre kellett volna venniük a nagy hozzáértésük közepette!
Ha annyira értene a fidesz a gazdaságpolitikához, akkor tudhatná, hogy Magyarország MINDENT IMPORTÁL! Szó szerinte mindent = ásványkincsek, kőolaj, földgáz, ruházat!, élelmiszer!!, elektronikai cikkek, háztartási cikkek, építőanyagok nagy része!, stb stb stb...
Tehát a gyenge forint 1-2 évig még rendben van, de hosszú távon nagyon káros!
Magyországnak nincsenek könnyen és olcsón felszínre hozható gáz és olajmezői!
Mi nem fejlesztettünk ki saját autómárkát, nekünk nincs saját fejlesztésű világmárkáink, amiknek termékeit a világon több milliárd ember vesz meg (iPhone, Samsung, Intel, IKEA, Procter & Gamble, Toyota, Nestlé, Unilever, Adidas, Google, ExxonMobil, BP, stb stb)
Majd a kőolaj világpiaci ára forintban lesz meghatározva és nem dollárban, majd akkor lehet néha gyenge a forint, de addig nem!
A fideszes szavazók többsége nem érti meg, hogy az üzemanyag, mint a szállítási ár meghatározó tényező, beépül a termék árába. Ezt még egy 4 éves gyerek is megérti, nem bonyolult.
Lehetnek gyengülő periódusok, illetve erősödő periódusok, de itt folyamatosan csak gyengült?
Egyik évben gyengülhetett volna 260-ról -> 280-ra, majd másik évben visszaerősödhetett volna 250-re, majd ezek váltakoznanák.
De a folyamatosan gyengülésre nincs magyarazát, mert ez még a Covid és a háború előtt is megfigyelhető volt!
A 320 Ft-os euró is gyenge forintot jelent.
Megkérdezném, hogy mikor lehet akkor erős a forintunk, ha a nagy gazdasági növekedésben is gyengélkedett (2012-2019 között), akkor majd a válságok alatt fog szárnyalni? :) Hát én úgy látom ekkor sem sikerült neki.
"Az EU-s támogatásoknak hála tartunk itt."
Eddig nem azt a dumát toltátok, hogy az összes EU-s pénzt ellopja a kormány? Nem ezért mennek ki a Momentumos, DKs világítófáklyák lobbizni Brüsszelbe, hogy Magyarország ne kapjon Eus pénzeket?
Egyik percben ezt írjátok, másik percben meg az összes fejlődést Magyarországon az Eus pénzekre fogjátok. Libbant logika...
"Ha annyira értene a fidesz a gazdaságpolitikához, akkor tudhatná, hogy Magyarország MINDENT IMPORTÁL! "
Még egy libsi, aki képes atom nagy baromságokat leírni, sebaj!
Nem, én csak egy olyan gyógyszercégnek dolgozok, ami több tízezer euró bevételt hoz sarzsonként, amelynek jó részét külföldre exportáljuk, de ugye az itteni libsi megmondóemberek szerint mi mindent csak importálunk, amire nektek csorog a nyálatok persze.
Magyarország gazdasága lehet a második leggyorsabban növekvő az idén Horvátország után a feltörekvő és fejlődő európai térségben
Én ezzel nagyon elégedett vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!