Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Voltatok már depressziósak...

Voltatok már depressziósak amiért egy gazdaságilag rosszléti országba születtetek?

Figyelt kérdés

Sajnos csak névlegesen vagyunk a Nyugati világ része, életszínvonal az teljesen keleti, mivel olcsó munkaerő alapú a gazdaságunk, az árak viszont nyugatiak. Ráadásul a kormányunk is szar, már Románia is lehagyott minket életszínvonalban, pedig az elvileg nem valami magas mérce. Romániát a világ segglyukának nevezték egy híres amerikai sorozatban, és minket már az is lehagyott.

Annyi, hogy nekünk az EU révén könnyű kijutni egy jóléti országba, viszont azért nem olyan könnyű az, meg kell tanulnod egy másik nyelvet meg stb. Sokkal egyszerűbb lett volna oda születni egy jóléti országba, mint kivándorolni. Emiatt nem vagytok néha magatok alatt?

2022. okt. 16. 21:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Szerintem te még nem láttál kínait, akkora majomságokat mondasz. Egyébként meg annak kell örülni hogy lehagyunk egy csomó kő szegény afrikai meg arab országot, ahol hétköznapi dolog, hogy megcsonkítják a lányod, ha nem adod férjhez? Hát akkor igen nagyon hálás vagyok. Viszont tetszik vagy sem, európához tartozunk és annak mi vagyunk a legszegényebb állama, a legrosszabb életkörülményekkel. Elhiszem, hogy az m1en nem ez megy, hanem hogy 2szer annyi pénzünk van mint a németeknek meg a franciáknak együtt, de nem ártana néha utána olvasgatni a hülyeségeidnek.
2022. okt. 17. 00:16
 12/26 anonim ***** válasza:
63%
Akkor irány Kína, kérdező.
2022. okt. 17. 00:18
 13/26 anonim ***** válasza:
63%

11-es!

Mint mondtam utálom Orbánt, de azért a kínai életszínvonalat még csak össze sem lehet hasonlítani az európaival. Én elhiszem, hogy a TikTok-on és társain azt látod, hogy a kínaiak jól élnek, de ez csak egy részére igaz. Hatalmas anyagi különbségek vannak Kínán belül. Kínában 31 régió van, ebből a háromnegyede mély szegénységben él, elég csak megnézni az egy főre eső GDP-s adatokat. Ha valóban igazad lenne és sokkal jobb lenne Kínában élni, akkor nem lenne igaz az a tény sem, hogy százalékos megoszlásban még mindig jóval több kínai költözik Európába és Észak-Amerikába, mint fordítva.

"európához tartozunk és annak mi vagyunk a legszegényebb állama, a legrosszabb életkörülményekkel"

Ettől nagyobb ökörséget nem is mondhattál volna. Mint említettem korábban is kormányellenes vagyok, de ez szimplán hazugság. Kapásból feltudnék sorolni több olyan európai országot, akiktől jobb az életszínvonalunk: Ukrajna, Moldova, Albánia, Észak-Makedónia, Bosznia, Fehéroroszország, Szerbia, Montenegró, Bulgária, Oroszország, Koszovó.

2022. okt. 17. 08:17
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

"Ettől nagyobb ökörséget nem is mondhattál volna. Mint említettem korábban is kormányellenes vagyok, de ez szimplán hazugság. Kapásból feltudnék sorolni több olyan európai országot, akiktől jobb az életszínvonalunk: Ukrajna, Moldova, Albánia, Észak-Makedónia, Bosznia, Fehéroroszország, Szerbia, Montenegró, Bulgária, Oroszország, Koszovó."

De mi van ha a kérdező csak Eu országoktra gondolt?

2022. okt. 17. 10:49
 15/26 anonim ***** válasza:
63%

14-es!

Akkor legközelebb fogalmazzon világosan. Van különbség Európa és az Európai Unió között. Az unióban egyedül Bulgáriát előzzük, de mint mondtam még így is a 7.7 milliárd emberből benne vagyunk a legszerencsésebb 1 milliárd között.

2022. okt. 17. 10:52
 16/26 anonim ***** válasza:
Hozzátenném, a legutóbbi válaszomat nem a kérdezőnek, hanem 11-es válaszolónak szántam.
2022. okt. 17. 10:53
 17/26 anonim ***** válasza:
7 Vagyok azt kel csinálni amitt irtam vagy nyelvet tanulni elég 1 nap egy szót.Ha már minimálisan megérted amitt mondanak már csak azt kel elérni ne gyorsan beszéljenek utána meg már menni fog.De ehez nyilván oda kel menni egy emberhez aki beszéli a nyelvet.A legtöbben ott rontják el hogy, már holnap más nyelven akkarnak beszélni szerintem szó minden nap nem nagy szám.
2022. okt. 17. 13:17
 18/26 anonim ***** válasza:

"Ahelyett, hogy siránkozol, inkább gondolkodj el azon, hogy 7.7 milliárd ember él a Földön, de te benne vagy az 1 milliárd legszerencsésebb között a születésed alapján."

Az ember a jobbra akar törekedni. Ilyen alapon az uefa bl második helyezettje miért sír miután elvesztette a döntőt? Hiszen mindenkinél tovább jutottak, csak az elsőnél nem, egyedül ők értek el jobb helyezést náluk.

Nem tudom, hogy ez mennyire jó példa de kicsit idevág. Persze van abban sok igazság amit mondasz, de könnyen érezheti magát az ember sazrul amiatt, hogy a nyugati meg az északi országok az Eu ban sokkal gazdagabbak. Európaiként meg főleg Eu tagként persze hogy rájuk gondol az ember. Afrika szarabb helyzetben van nálunk, de az olyan messzi hely innen nézve, mintha nem is létezne.

2022. okt. 17. 22:43
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Azért monják ezt az afrika meg többi baromságot fideszesek mert a régiotol is le maradtunk.Magyaránt mi nem tartjuk hanem veszitjuk az életszinvonalt a legnagyobb adó terhek melett afrikában nem 27% áfa emelet van még inflácio.De nyilván meg kel magyarázni amitt nem lehet a magas adók is a háboruk miatt,soros,brüsszel,mikulás miatt vanak.Ha most egy cigány soron egy ember be megy a boltba az is 27% áfat fizet sehol a világon nincs ilyen csak itt de Mészáros meg ársapkás benzint kap a legazdagab magyar vicc ez az ország.
2022. okt. 17. 22:57
 20/26 anonim ***** válasza:
63%

Nem maradtunk le a régiótól. Regionálisan átlagos fejlődést produkáltunk az elmúlt 12 évben.

2022. okt. 17. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!