Mikor az M1 a híradóban mondja hogy nyugatin nilyen magasak a rezsiárak, hogy nem tudják kifizetni az emberek és társaik, akkor arról miért nem beszélnek, hogy háromszor ötször magasabb például a pedagógusok fizetése?
"Németországban a minimálbér 2015-ben amikor bevezették bruttó 1440 euró volt, 2022-ben meg 1621 euró."
miközben a német ingatlanárak a duplájára nőttek euróban
tudjuk, mert orbán bevezette a CSOK-ot azért
Hiába pontoztátok le a válaszomat igazam van, ugyanazon logika alapján amit az első írt, Magyarországon is jólét van. Még régebben mentem el bevásárolni de akkor 10 ből 9 szer dugig volt a bolt, az emberek meg csomó mindent megvettek, nem ilyen vegyek valamit hogy ne haljak éhen féle túlélésre mentek. A konditerem ahová járok bár spórol itt ott, de még mindig csomó ember jár le, pedig a bérlet is csomót drágult, pofátlannak is lehet mondani. Ráadásul személyi edzőkhöz is járnak még, pedig az is drága és gondolom még drágult is az elmúlt időben. Amikor plázában voltam, az is dugig volt. Pedig a gyakorisok szerint a magyarok fele nyomorog, mégse látom ezt a nyomort a saját szememmel. Sőt, még enyhe túlzással válságot se látok. Ugye ugye, ezt a fajta érvelést amit az első ír ezt a magyar jólét "alátámasztására" is lehet fordítani. Csakhogy önmagában ez nem elég egy ország de még egy nagyobb város jellemzésére sem. Persze ha valaki így érvel a magyar jólét "mellett", akkor lepontozzátok de ha a német mellett akkor meg fel, kicsit kettős mérce ez elvtársak.
Persze Németország jobb hely sokkal de sokkal MO nál, csak az érvelést látom ostobának.
(Bár utálom ezt az országot és örülnék ha sokat romlana itt az életszínvonal és amint tehetem elhúzok nyugatra de alapból az érvelés miatt írtam ezt le)
ma 12:03
Nagyon tetszetősek a minimálbér adatok, de a medián béreket már nem szeretitek összehasonlítani...
jaja, az ostobáknak és a lustáknak jobb volt a gyurcsány rendszer
csak az ország döglött bele
és a végén már nektek sem volt "ingyen ebéd"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!