Mikor az M1 a híradóban mondja hogy nyugatin nilyen magasak a rezsiárak, hogy nem tudják kifizetni az emberek és társaik, akkor arról miért nem beszélnek, hogy háromszor ötször magasabb például a pedagógusok fizetése?
2 hete jöttem ki Berlinbe és a szitu az, hogy kb még igy is megéri ide jönni és itt élni. Én is az M1-et néztem és akkorát koppantam, hogy szinte semmi sem igaz abból, amit eddig mondtak. Nincsenek tömegtüntetések, nincs nyomor, sőt...
azt látod, hogy az emberek boldogok, az éttermek, plázák, tele vannak, kb, mintha nem is lenne válság.
A német pedagógusok bére mennyivel volt nagyobb 10-20 éve?
Sok fogyatékos van aki azt hiszi, hogy Orbán alatt maradtunk le a nyugadtól de azért a többség szerintem tisztában van azzal, hogy nyugaton magasabb életszínvonal van és ez nem az utóbbi 12 év hozománya.
Az meg hogy a riport úgy kezdődik hogy benyögi a nettót ami rosszul tud, mert 207 ezer a kezdő fizetés utána meg a bruttókhoz kezdik el hasonlítani és még csak meg se említik hogy OECD szerint az osztrák árszínvonal a duplája a magyarénak az külön az objektív újságírás szégyene.
"2 hete jöttem ki Berlinbe és a szitu az, hogy kb még igy is megéri ide jönni és itt élni. Én is az M1-et néztem és akkorát koppantam, hogy szinte semmi sem igaz abból, amit eddig mondtak. Nincsenek tömegtüntetések, nincs nyomor, sőt...
azt látod, hogy az emberek boldogok, az éttermek, plázák, tele vannak, kb, mintha nem is lenne válság."
Azért bennem felmerült, hogy kamuzol. Eleve miért megy ki nyugatra az, aki az M1 propagandán él? Hiszen ott a nyugatot elutasító vérfideszesek élnek. (mármint az m1 en) Persze nem azt mondom, hogy kizárt dolog, de így felkaptam a fejem rá.
Egyébként az érvelésed még mindig hibás, mert ennyi erővel ha kiköltözöl egy gazdag budapesti részre akkor milyen csilivi kocsikat meg gazdag embereket látsz, de egy budapesti csövesebb részen meg lepukkant kocsikat és csórókat. Még mindig hibás érvelés, hogy valaki a saját környezetében boldogságot lát, tehát minden milyen boldog lehet egész Berlinben, sőt Németországban is. Ennyi erővel Magyarországon sincs nyomor, prémium autókat lehet látni a SPAR parkolójában és sokaknak tele is van a bevásárlókicsjikuk étellel.
Persze Magyarországon szarabb az élet mint ott (sokkal), de ezt így kijelenteni, hogy tele vannak a plázák, meg az utcán boldog embereket látok és ebből következtetni a jólétre meredek.
nyugation nem mindenki él úgy, mint azok akik idejönnek turistának, szűklátókörű gyurcsányista
nyugaton már évtizedek óta téma, hogy a a fiatal generációk már nem élnek olyan jól, mint a szüleik
"nyugaton már évtizedek óta téma, hogy a a fiatal generációk már nem élnek olyan jól, mint a szüleik"
Aztán még mégis az van, hogy nem ők akarnak ide jönni élni, hanem a magyarok oda!
Szóval saját magadat alázod, mert ezek szerint már a "szarul" élő nyugati fiatalok is jobban élnek, mint a magyarok.
ma 11:48
Németországban a minimálbér 2015-ben amikor bevezették bruttó 1440 euró volt, 2022-ben meg 1621 euró.
Magyarországon 2015-ben 332 euró volt a bruttó minimálbér (akkori árfolyamon), most a rekordgyenge árfolyam mellett is 480 euró a bruttó.
Németeknél nőtt 12,5%-ot a minimálbér (ennyi volt az infláció is náluk), Magyarországon 44,6%-ot nőtt. (a nettó minimálbérek is így változtak)
Szerinted hol mennek jó irányba a dolgok?
"Aztán még mégis az van, hogy nem ők akarnak ide jönni élni, hanem a magyarok oda!
Szóval saját magadat alázod, mert ezek szerint már a "szarul" élő nyugati fiatalok is jobban élnek, mint a magyarok."
köszönjük szépen a hülyéknek akik 3 szoci ciklust szavaztak meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!