Továbbra sem derült ki, hogy kik is azok a balliberális "libski", akiknek szégyelni kellene magukat.
Sajnos, igy nehéz pontos választ adni.
Nem tudja mit jelent az a fogalom. Agyatlanul ismételgeti, amit a szájába adnak az urai.
Én büszke vagyok arra, hogy baloldali, zöld, és liberális értékrendet vallok. Mi abban a gond, hogy együtt tudok érezni a Fidesz által üldözöttekkel, mi abban a gond, hogy előrelátó vagyok, és látom, hogy a klímavészhelyzet van, és foglalkozni kéne a problémával, mi azzal a gond, hogy a szegényeket kéne szerintem támogatni a gazdagok helyett...
Tehát egyáltalán nem szégyellem. Viszont nagyon szomorú vagyok, hogy ennek a jobb sorsra érdemelt országnak olyan vezetője van, aki felelőtlen, és hazája érdeke helyett csak a hatalom- és (saját ill. elitjének) pénzszerzésére fókuszál ahelyett, hogy szembenézne a problémákkal, és azokat látszatmegoldások és propagandák helyett rendesen kezelné.
Felőlem lehetne a Fidesz 99%-os hatalommal is örökre, ha tökéletesen kormányozna, felőlem lehetne Orbán király is, ha tökéletesen uralkodna, de sajnos Orbán többek között pszichopata (gyakran elbűvölő személyiségű, vagy ártalmatlannak tűnő emberek, akik könnyen megszerzik mások bizalmát, és bizony vissza is élnek vele. Manipulatívak, nem képesek valódi kötődés kialakítására, képtelenek az empátiára, de gyorsan képesek megtanulni, hogyan "utánozhatnak" bizonyos érzelmeket annak ellenére, hogy nem érzik őket. Gyakran magasan iskolázottak, műveltek, biztos állásuk van. Az általuk elkövetett bűntényekre hosszú ideig készülnek, mindent pontosan elterveznek, hűvös fejjel gondolkoznak és aprólékosak. Genetikai eredetű, vagyis örökölt betegség.) - és ez a gond.
Ha Orbán talpig becsületes, igazságos, empatikus és tökéletes uralkodó lenne, még éljenezném is. De Orbán nagyon nem ilyen, viszont rengeteg embert elbűvölt, megtévesztett, és rengeteg embert megfélemlített, elüldözött a rendszerén keresztül. És ebben nagyon erős párhuzam van Hitler hatalomra jutására és annak megőrzésére.
Kicsit elemezni kellene az ott történteket, elemezni az itt történteket, és látni lehet az azonosságokat, nem kell ehhez nagy ész.
És senki nem mondta soha, hogy a hatalmon lévők, az elnyomóknak van igazuk. Kétség kívül akik bennük hisznek, boldogabban viselik a helyzetet, ez volt a szocializmusban, a fasizmusban, vagy bármilyen helyzetben, ez ideológiától független.
De most komolyan, mi az a libsi?
Mindenki, aki nem fidesz szavazó?
Az a vicces, hogy a Fidesz gazdaságpolitikája elég liberális, csak az emberekkel intoleránsak, vagyis ezt nevezik illiberálisnak.
De az ő elnyomásukat tolerálja mindenki mert különben megy a hőzöngés, hiszti.
Pontosabban gazdaságilag liberális, a "libsit" társadalmilag liberálisra szokták mondani.
A gazdasági liberális vagy neo-liberális egyébként a cégek diktatúráját jelenti röviden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!