Miért sztrájkolnak a tanárok, amikor a munkaterheik, skilljeik jelentősen kevesebbek & ráadásul minden idők lenagyobb válságába megyünk bele?
Most ugye a tanárképző híresen a legkönnyebb felsőoktatás. Sokkal egyszerűbb elvégezni, kint mást. Én még a legerősebb képzőn az ELTE-TTK-án végeztem és gyakorlatilag nem tanultunk semmit. Simán vizsgák előtt pár nappal elkezdve jelessel mentem végig rajta és akkor ez a legerősebb tanárképző intézmény. A mérnöknek, kutatónak ehhez képest ezerszer nehezebb képzésben kellett résztvennie.
A tanár részmunkaidős állásban van. Napi 5-6 átlag órát jár be aztán hazamegy. Ugyanazt tanítja egész életében, nem is kell fejlődnie. Junius, julius, augusztusban szabadságon van. Mindössze tíz hónapot dolgozik egy évben. Minden évszakban szünet. A jun 15-i utaolsó nap után még egy hétig bejár egy három órás értekezletre aztán ennyi. Már a pályakezdő is megkapja ezeket a szabadságokat. Skilljei csekélyek és nem fejlődnek. Nem is hagyják ott a szakmát. Miért követelnek diplomás fizetést, ha a képzésük is gyenge és a skilljeik is csekélyek?
Másik kérdésem miért pont a világ legnagyobb válságában teszik ezt? A társadalmi együttérzés hol marad?
próbálj megélni (pesten) nettó 173 ezerből.
főleg ha még albérletet is kell fizetni,
mert ahhoz kevés, hogy hitelt kaphasson,
egy ~40 millós 1 ~ 1.5 szobás lakásra.
1#
Az alapítványosított egyetemeken jóval magasabbak az oktatói bérek.
Egy tanársegéd is már megkap nettó 300-et.
Sőt, rájuk a 18 fokos marhaság sem vonatkozik.Tudom, mert itt a helyi egyetem is ilyen, tele van napelemekkel.
Az ELTE nem alapítványi.
Ahhoz képest, hogy az ELTE-TTK-n végeztél, az érvelés nem az erősséged, ha úgy tetszik csekély skill nálad.
A napi 5-6 óra munka, hogy jön ki? 6-7 óra teljesen alap ma már egy órarendben, és a 8 sem ritka, időnként nulladikkal megfejelve. Dolgozatösszeállítással, javítással mi van? Az magától lesz meg?
Úgy gondolod, hogy az összes tanár 40 éven át betűről betűre azt adja le?
Azért követelnek jobb fizetést, hogy meg tudjanak élni. Illetve azért mert társadalmilag elképesztően fontos a munkájuk.
Miért a legnagyobb válságban teszik ezt? Talán mert válságban még nehezebben jössz ki diákmunkást fizetésből?
A csekély skill miben érv? Ennyi erővel az összes gyári melós, bolti dolgozó haljon éhez.
"A tanár részmunkaidős állásban van"
Tévedés
"Ugyanazt tanítja egész életében, nem is kell fejlődnie"
Tévedés
"Június, július, Augusztusban szabadságon van."
A 2/3-a tévedés.
"nem is hagyják ott a szakmát"
Tévedés.
"Miért pont a világ legnagyobb válságában teszik ezt?"
Csúsztatás, hacsak nem a világ legnagyobb válsága 15 éve tart.
Hát Kérdező, ez így elég gyenge teljesítmény, legközelebb fordíts több időt a felkészülésre, ez így most egy elégtelen.
Minek hergeled a népet? Ezer ilyen kérdés volt már, használd a keresőt, ott leírták, hogy miért.
Első körben azért, hogy ne ilyen tájékozatlan, buta emberek jöjjenek ki az iskolákból, mint te. A te tanáraidra biztos igaz mindaz, amit leírtál, ha ez lett a végkimenet. De nekem voltak jó tanáraim, és a gyerekeim tanárain is azt látom, hogy igyekeznek, és nem ezt érdemlik.
Bizonyára van fontossági sorrend, pl. az orvos oké, keressen többet, mint egy tanár. De azért egy gyári munkás, aki 8 általános végzett, és 1 nap alatt betanulja a munkáját, az ne keressen többet egy diplomás tanárnál!
Egyébként azt honnan veszed, hogy nem hagyják ott a szakmát? Nem tájékozódsz? Pont az a baj hogy otthagyják. A versenyszférában ilyenkor emelik a béreket, de a Kormánynak nincs ennyi esze magától.
Amúgy a TTK-n mit végeztél? Technika szakot? Mert azért egy kémia vagy fizika szak elég kemény, én azt hallottam. Ennyi ésszel nem hinném, hogy elvégezted.
#8 "Amúgy a TTK-n mit végeztél?"
Gyanítom csak takarítani szokott odajárni, aki már próbált órát tartani vagy csak felügyelni 25-30 gyerekre, az nem fog ekkora hülyeségeket leírni.
Azért ciki, hogy még olyan minimális dolognak sem sikerült utána néznie, hogy a tanároknak nincs szünete amikor a diákoknak van. Dolgozunk egész júniusban és augusztus közepétől már munka van ismét.
Ha csak egyszer is járt volna tanárképzésen a hozzá tartozó iskolai gyakorlaton már nem írt volna le ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!