Miért nem bojkottáljátok az inflációt?
Az inflációnak az is egy hajtóereje hogy ugyanúgy vesztek mindent. Drágán is vesztek, tele vannak a plázák, gyorséttermek stb. De új ruhákat, kínai vackokat is újonnan továbbra is vesztek, ez is nyomja föl az inflációt.
Ideje lenne bojkottálni az inflációt és a drágulást. Vegyetek inkább egymástól használt cuccokat, vagy a meglévőket alakítsátok át, újítsátok fel, reparáljátok meg, stb.
Miért nem teszik ezt az emberek? Miért kell újonnan megvenni minden kacatot, amikor ez is a multik meg az ócska tömeggyártók malmaira hajtják a vizet?
Össze kéne fogni az embereknek és bojkottálni a drágulást meg az inflációt. Mindig mondják hogy a kereslet határozza meg a kínálatot, meg hogy majd a piac beárazza a dolgokat, akkor van igazság abban amit mondok nem?
Az infláció kb csak a kaját érinti, azt meg igen nehéz használtan venni.
Aminek van használtpiaca azoknak nem nagyon inflációja
Én bojkottálom, a külföldi fizetésemmel és azzal, hogy itt nem akkora mértékben drágult minden, mint otthon!
Nektek is ezt kellene!
8 milliárdos globális, de legalább több száz milliós egységes piaca van az EU-ban az élelmiszereknek. Az, hogy Pistike nem vesz paradicsomot, nem fogja lenyomni az árát.
A kereslet és a kínálat közt persze van kapcsolat, de most a magas energia árak miatt annyi a paradicsom, amennyi. Önköltségi ár alatt meg nem fogja eladni a termelő, akkor nem termel tovább. Most ez egy példa volt, de szinte minden élelmiszerre igaz.
A használati cikkek, melyeket importálunk(szóval kb minden) pedig nem drágult jobban, mint ami a Forint gyengüléséből következik.
Booooccccccs, hogy 3 év után tavasszal vásároltam 4 új pólót:D
Nem veszünk sem kínai vackokat, sem ruhát. Illetve ha ruhát veszünk, akkor első körben turikban nézünk körül.
A kiadásaink döntő többsége élelmiszer, lakhatás és szórakozás.
Melyikből vegyünk vissza, kedves Kérdező? Ne egyek? Ne lakjak? Vagy fügesszem fel az életemet egy kósza ötlet nyomán, hátha lejjebb megy a mozijegy és a sör ára?:D
Ha valaminek a fogyasztását nulladik lépésként bojkottálni kellene társadalmi alapon, hogy a lecsökkent kereslet kihasson a kínálatra, az a bulvármédia olvasása és a celebekről szóló hírekre való kattintás.
Inflációra visszatérve: Akinek a napi háromszori étkezésre is alig telik, az nem tud miből visszavenni, aki meg szórja a pénzt mindenre, az meg nem fog, mert nem érzékeli problémának az inflációt.
Én pl. középosztály vagyok, spórolok, ahol tudok, de évente 2-3x elmegyek külföldre kikapcsolódni. Nem fogok azért nem elmenni, hogy többet spórolhassak, azért hogy aztán következő évben elmehessek, vagyis ne menjek akkor se. Érted:)
Én bojkottáltam, amennyire lehetett.
Van itthon kenyérsütőm, tésztakészítő gépem, amivel a spagettit, pennét eltudom készíteni.
A villanyt a napelem termeli.
Csirkemellet viszont gyakran úgy kell vadászni, mert hamar elfogy, meg keveset rendelnek a boltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!