Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy a nyugdíjas...

Támogatnád, hogy a nyugdíjas a nyugdíj mellett ne vállalhasson munkát?

Figyelt kérdés
Tehát vagy nyugdíj vagy munka.

2022. okt. 8. 21:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
3%
Kik lehetnek azok a primitív bunkók, akik így leminősítették a 19-es és 20-as választ?!
2022. okt. 12. 16:11
 22/30 anonim ***** válasza:
56%

Amúgy annak bevezetése, hogy a nyugdíjas ne vállalhasson munkát, sokak számára kb. egyet jelentene a nyugdíj eltörlésével.

Akik mondjuk most KATA-ztak, azok pl. nem fognak annyi nyugdíjat kapni, hogy meg tudjanak élni belőle. De akik mondjuk 10 éve mentek nyugdíjba, azok is mennyit kapnak átlagban, ha mondjuk minimálbéren voltak bejelentve (kb. 60 ezer forint volt a minimálbér)? 90 ezer forintot? 125 ezret? ebből nem lehet megélni sem, ha egyedül laksz, de még az idős otthont sem feltétlenül fizeted ki belőle.

2022. okt. 12. 16:20
 23/30 anonim ***** válasza:
68%

22.

Akik eddig KATA-ztak, és fele annyit sem adóztak, mint a bérből élők ugyanannyi bevétel után, azok tettek volna félre a pluszból. Valamit valamiért.

2022. okt. 12. 19:05
 24/30 anonim ***** válasza:
86%

Alapból azt mondnám hogy igen támogatnám maximálisan, de akkor egy bunkó paraszt leszek valószínűleg.

Inkább azt mondom hogy dolgozzon, de vagy kössék erősen kereseti korláthoz (és ne valami nagyon magashoz), vagy hozzák vissza azt, ami egypár éve volt mielőtt teljesen biztosítási jogviszony -mentessé tették a nyugdíjasokat, és vonják le szépen tőle ugyanúgy a járulékot mint 2019. előtt volt (cserébe az éves szokásos emelés mellé azt mondom járjon neki jogosan pluszba a munkaviszonyra tekintettel az évi plusz fél százalékos vagy akár plusz egykét százalékos emelés is a nyugdíjára).

Ismerek olyan vénasszonyt akinek konrétan 400 ezres a nyugdíja, de mellette még 6-8 helyen közös képviselő, meg ilyen olyan irodista, ebbe az amúgyis semmit érő, normális munkalehetőséggel nem rendelkező városba hány normális szakirányú végzettségű fiataltól veszi el a helyet aki meg nem kap munkát! Az ilyen igenis maradjon a p**csáján és ne dolgozzon

2022. okt. 20. 13:03
 25/30 anonim ***** válasza:
86%

#24 Én is hasonlóan gondolom, keresethez kéne kötni, vagy inkább ugyanúgy fizessenek járulékot.

A nyugdíj rendszer alapból bajban van, mivel hogy senki nem a saját nyugdíját fizeti, hanem az aktív korúak dolgozzák össze a nyugdíjasok nyugdíját.Ha a nyugdíjas dolgozik úgy, hogy a fizetése után nem fizet járulékot, az aktív korúnak meg nem jut normális munkahely, így hogy fizesse a mostani nyugdíjasok nyugdíját és hogyan alapítson családot mondjuk?A nyugdíjasoknak a közlekedés is ingyen van, meg nagyon sok helyen olcsóbb jegyet fizetnek a nyugdíjasok, pl fürdők.

Na most az aktív korúnak fizetnie kell a saját közlekedéséért, meg ahol a nyugdíjasoknak kedvezménye van szolgáltatásoknál, ott úgy van kialakítva az ár, hogy azt is az aktív korúval fizettetik meg.

2022. okt. 20. 15:09
 26/30 anonim ***** válasza:
79%

#24 Ja, és meg valami.A rokkantnyugdíjas rendszert is szigorúan felül kéne vizsgálni.Ismerek olyanokat, akik kamu papírral kapnak rokkantnyugdíjat úgy, hogy azt semmi nem indokolja, közben meg ugyanúgy dolgozik mellette teljes állásban, holott ez amúgy sem legális.Az ilyenektől el kell venni a rokkantnyugdíjat.

Nekem egy nagyon távoli rokonom pl. teljesen munkaképtelen, sem fizikailag, sem szellemileg nem alkalmas semmilyen munkára.30 000Ft-os rokkantnyugdíjat kap, és még ezért is úgy kellett hadakozni, mert ennyit sem akartak neki adni.

Holott van egy csomó makk egészséges ember, aki 100-150 ezer ft körül kap rokinyugdíjat, közben meg dolgozik mellette, vagy dolgozhatna, de nem teszi.

2022. okt. 20. 15:16
 27/30 anonim válasza:
84%
Saját tapasztalat: 24 éves vagyok 3 éve dolgozom egy cégnél szakmabeliként. Több nyugdíjas dolgozik nalunk akiknek az volt az egyetlen munkahelyük és a fiatalokat úgy lenézik mint a fene! Pedig legtöbben 2-3 műszakba nyomjuk a több kilós nehéz termékeket ők csak 1-be és kis mini termékeket vállalnak. Egyszer volt vlami észrevételem és szóltam neki nekiállt feljebb hogy ő már több mint 40 éve dolgozik ott én ne mondjam meg neki.. késöbb a főnök (seggfej) nekem adott igazat DE csak nekem a nyuggernek nem merte mondani. Sokkal többre becsülik őket csak nem tudom miért?! Bárki meg tudja csinálni amit ők ez már bizonyos. De nem ők fognak még 30 évet ott dolgozni, hanem a fiatalok. Akkor miért nem mellénk állnak a főnökök? Miert a nyugdijas seggét nyalják? Miert ők élveznek elsöbbseget? Szánalmas.
2022. okt. 20. 15:24
 28/30 anonim ***** válasza:
81%
#27 Azért az ő seggüket nyalják, mert a cégnek olcsóbb a nyugdíjast foglalkoztatni, mint aktív korúakat.Úgy vannak vele, hogy majd ellavírozik ott a kis gagyi teljesítményével, megcsinál ezt-azt, apróságokat, a fiatalok meg majd dolgoznak helyettük.
2022. okt. 20. 15:33
 29/30 anonim válasza:
63%

Hát akkor rohadjon meg én meg felmondok aztán majd sírhatnak, hogy nincs ember, ahogy szokták. 27-es voltam.

2022. okt. 20. 15:47
 30/30 anonim ***** válasza:
71%
#29 Ha találsz jobbat, akkor mindenképp válts munkahelyet.
2022. okt. 20. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.