Nem úgy kellett volna módosítani a rezsicsökkentés csökkentését, hogy a nyugdíjasoknak továbbra is járjon korlátlanul a rezsicsökkentés?
Nem. A régi kádár kockákban pont hogy eddig sem használtak több gázt, villanyt a nyugdíjasok mint amennyire van rezsicsökkentés, mivel eddig sem volt rá több pénzük.
Nem tudom honnan veszed ezt amit a kérdésbe leírtál, de nekem anyósomék éltek ilyenben és mindig kevesebb volt a gáz és villanyszámlájuk, mint nekünk. Most egy nagyobb, kicsivel jobb házban élnek, de most sem nagyobb a fogyasztásuk, mert mindig is a kandallót vagy vegyestüzelésű kazánt használták még mellette. A régi kádár-kockák nagy részében is van még régről fával is tüzelhető kazán.
Miféle "rezsicsökkentés csökkentését"?
Hívd annak ami valójában. Rezsiemelés és megszorítás.
100-150ezer..
Nálunk a faluban van egy idős bácsi aki világéletében kertészkedéssel foglalkozott és 29ezer a nyugdíja!!..
Gyerekei felesége nincs és lassan már a kertészkedést sem tudja csinálni..
Ő ha kénytelen lesz abbahagyni a kertészkedést mert már nem bírja mire lesz neki elég a havi 29e???
#8 Ez a bácsi gondolom az elmúlt 32 év során nem volt végig nyugdíjas. Pontosan tudta hogy a munkájával nem jár nyugdíj is, lett volna lehetősége ezen KORÁBBAN változtatni pl. olyan munkahely vagy munka megválasztásával ami után vonnak nyugdíjjárulékot is.
Annak a 29000Ft-os nyugdíjnak mindig van oka is.
Nem leszek túl népszerű.De nekem erről az a véleményem hogy hibás a gondolkodásod, ahogy a kormány gondolkodása is hibás.Bár a kormány azért gondolkodik így, mert ez neki jóval olcsóbb.Hogy ad némi támogatást a nagycsaládosoknak, a nyugdíjasoknak.
Ez igazságtalan gazdaságpolitika.Az egy dolog hogy annyiba kerül most a rezsi amennyibe.De mindenki annyit fizessen,amennyit fogyaszt. A megkülönböztetés igazságtalan.Ha bemegyek a boltba akkor én is ugyanúgy fizessek azért,amit leveszek a polcról, mint bárki más.
A fidesz ezt már többször beismerte és elmondta hogy Magyarországon az emberek nem keresnek annyit, egy nyugdíjas sem kap annyit,mint egy külföldi országban.Így segíteni kell őket.Ez már a háború előtt is így volt(árstopok)Na ja, csak egyszeri segítséggel nincsenek az emberek kisegítve és 2-3%-os emelésekkel sem.
Nem a rezsi díjakkal van a probléma, hanem a nyugdíjakkal! Tökéletesen látszik a jelenlegi állapotok mellett, hogy Magyarországon milyen cudar volt eddig is a helyzet! Van egy olyan év, amiben elszabadul az infláció és a nyugdíjasok azonnal veszélybe kerülnek.Magyarul korábban sem volt kényelmes és jó életük, nem tudtak tartalékolni, a családjuk, a gyerekeik sem tudtak tartalékolni hogy most kisegítsék őket.És még el sem kezdődött szinte a nehéz időszak,és máris elbukott Magyarország, mert rengeteg ember kerül bajba!
Ilyen egy elcseszett gazdaságpolitika! Mikor a társadalom nem a nyugdíjasokat tartja el, hanem a politikusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!