Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán szegényre lopta az...

Orbán szegényre lopta az országot?

Figyelt kérdés

12 év teljhatalom, kedvező gazdasági konjuktúra, magas adók, eurómilliárdok, milliárdos multik befektetése, olcsó energia (oroszoktól, paksról), jó környezeti adottságok (óriási vízkészlet, jó minőségű termőföldek, tranzitútvonalak)

után

Nyugdíjasok állnak sorba élelemért?

Sorra zárnak be a fürdők, uszodák

Összevonják az iskolai csoportokat

Szénszünet?

Rettegő emberek, hogy át ne lépjék a rezsilimitet (ha egyáltalán azt ki tudják fizetni ami alatta van)?

Sztrájkolók közfeladatot ellátó, pedagógusok, kukások? Szemét az utcákon?

Megfizethetetlen élelmiszerárak a magas forint infláció következtében?

Előítélet nélkül kérdezem, hogy sikerült ezt összehozni?

2022. okt. 6. 18:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
12%
5-10 éve nulla volt az infláció, most hatalmas ez leginkább Putyinnak köszönhető illetve a háborúnak.
2022. okt. 6. 18:02
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

1: az árstopokat már a háború előtt bevezették, szóval nem a háborúval kezdődött:

Orbán Viktor élelmiszerárstopot jelentett be! - Portfolio.hu

[link]

A benzinárra meg tavaly novemberben, szintén a háború előtt:

A nap, amikor megjelentek a 479,99-es üzemanyagtáblák Magyarországon - Portfolio.hu

[link]

2022. okt. 6. 18:04
 3/17 anonim ***** válasza:
67%
Miért nem ez van?
2022. okt. 6. 18:05
 4/17 A kérdező kommentje:

#1 részben egyet tudok érteni igen, de azért csak részben mert elolvastam, hogy a kormány szándékosan gyengítette a forintot, ezen kívül hiányzik az országból több ezer milliárd uniós pénz amit a kormány miatt nem kapunk meg… Az infláció elsősorban a mindenkori kormány felelőssége!

"Gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak" - O.V.

2022. okt. 6. 18:07
 5/17 anonim ***** válasza:
83%
Az biztos, hogy amikor tartalékot lehetett volna felhalmozni, hogy ne kelljen most rezsit emelni, akkor a választások előtt inkább pénzt szórt ki szavazatvásárlásra.
2022. okt. 6. 18:07
 6/17 A kérdező kommentje:

# 2 a benzinárstoppal személy szerint részben egyet tudok érteni(nem mintha a MOL így se keresné betegre magát az olcsó orosz olajon)

Az élelmiszerárstoppal már kevésbé, nem abból az 5 cikkből áll egy átlag étrend, ráadásul a többi több ezer élelmiszerbe be is épült ez a csökkentett ár, de lehet van olyan akinek ez segítség(ha egyáltalán kap belőle).

Ha arra irányult a válaszod hogy ezek az árstoppok azért lettek bevezetve, mert már akkor is válság volt akkor értem. Igen valóban volt egy COVID okozta válság is. Én engem az érdekelne a legjobban, hogy miért tudja a többi ország láthatóan jobban kezelni ezt a helyzetet és mi miért tartunk itt? És a jegybank elnök szerint is még messze van a vége…

2022. okt. 6. 18:14
 7/17 anonim ***** válasza:
19%

Úgy 2 évente olvasom a gyakorit. Ugyanaz a helyzet a politika rovatban... Szánalmas hisztis libsik vergodnek azon hogy az Orbán lop és itt a vég most már nagyon komolyan, sőt diktatúra, nyomor. 2 év múlva ezt fogom olvasni.

Valahogy sosem jön az a nagy összeomlás és apokalipszis.

Na mindegy. De azért érdekelne hogy nektek ez miért jó? Annyira hülyék vagytok hogy nem esik le hogy újra és újra csak műbalheztok ami nem ér el szart sem? Mire jó ez? Sirankozas a haverokkal? Inkább igyatok egy bort.

2022. okt. 6. 18:16
 8/17 A kérdező kommentje:

1. Nem vagyok “libsi” inkább liberális, de annak se mondanám magam, úgy, hogy légyszíves ne sorolj semmilyen ideológiához.

2. Ahol, amerre járok, mint egy átlagember, látom és hallom egyes emberek problémáit, és nem lehet politikától függetlenül értelmezni a helyzetüket, kiszolgáltatottságukat.

3. Kiváncsi voltam mások, itt hogyan látják, lehet én látom rosszul.

4. Nem iszom gyakran, de köszi az ötletet, szeretem a bort

2022. okt. 6. 18:22
 9/17 anonim ***** válasza:
24%
Az átlag proli az utcán vonaton itt ott amott mindig panaszkodik. Jellemzője, hogy a szar életéert sosem O maga a hibás hanem a vezetők, Orbán bácsi vagy ha Gyurcsány lenne akkor az...
2022. okt. 6. 18:26
 10/17 anonim ***** válasza:
58%
Van benne valami.
2022. okt. 6. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!