Megint a tanárok... Aki most tüntet, miért nem gondolkodik el inkább a pályaváltáson?
Én is igazságtalannak tartom ezt a megalázó bérezést, kétség nem fér hozzá. Ha tehetném (lenne a közeli környezetemben tüntetés), én is kimennék most.
Viszont szerintem elgondolkodtató, hogy tipikusan az általános-középiskolai tanárok tüntetnek, soha nem az egyetemi szintűek vagy tanfolyamon tanítók. Utóbbiak jellemzően jól keresnek, gondoljunk a dr. meg habil fokozatú tanárokra. Ők nem is tüntetnek, mert vitték valamire, a tudásuk ténylegesen a piacra készíti fel a diákokat, nem harmadfokú egyenlettel meg jambusokkal gyötri a diákokat, aminek később semmi hsaznát nem veszik.
Nem elgondolkodtató ez?
20-as, képzeld én is tanár családból származom és több tanár barátunk is van. Sokszor elmesélték, hogy mennyi mindent vesznek a saját pénzükből, hallom és látom azt is, hogy folyamatosan keersik őket a szülők telefonon, Messengeren, folyamat gyártják az laminált kártyákat a különböző órákra, szorzótáblákat, stb.
Gondolom a családi köröd a kiégett, nemtörődöm, kényszer tanárok lehetnek, akiknek minden mindegy. :)
"De továbbra is áll a kérdés, hogy az egyetemi tanárok miért nem tüntetnek, a tanítók meg miért enm képzik magukat tovább."
A legtöbb egyetemi tanár több lábon áll. Az én tanáraim közül sem csak az egyetemen oktat a legtöbbjük, hanem van más munkahelye.
Tőletek van a kifejezés, libsikém. Ha ti csőcselékezhettek minket, mi is ezt tesszük veletek.
És nem,nem a tanárok, értelmezd már, amit eggyel feljebb írtam. A tanárok most is lelkiismeretesen tanítják a gyerekeinket,az enyéimet is. Nem is a
katások, én is az vagyok, mégse tartok a csőcselékkel. Csak ti szerettek ránk hivatkozni.
De majd megunjátok, hazamentek, ahogy a gazdád mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!