Megint a tanárok... Aki most tüntet, miért nem gondolkodik el inkább a pályaváltáson?
Én is igazságtalannak tartom ezt a megalázó bérezést, kétség nem fér hozzá. Ha tehetném (lenne a közeli környezetemben tüntetés), én is kimennék most.
Viszont szerintem elgondolkodtató, hogy tipikusan az általános-középiskolai tanárok tüntetnek, soha nem az egyetemi szintűek vagy tanfolyamon tanítók. Utóbbiak jellemzően jól keresnek, gondoljunk a dr. meg habil fokozatú tanárokra. Ők nem is tüntetnek, mert vitték valamire, a tudásuk ténylegesen a piacra készíti fel a diákokat, nem harmadfokú egyenlettel meg jambusokkal gyötri a diákokat, aminek később semmi hsaznát nem veszik.
Nem elgondolkodtató ez?
Mert nem a bérezés a probléma, hanem az oktatási rendszer.
Ha ő pályát módosít, miben lesz jobb a gyerekeknek?
Az általános- és középiskolai tanárok készítik fel a diákokat a további tanulmányokra, vagy a munkára, az életre, ha nem tanulnak tovább. Szerintem ez talán még fontosabb is, mint az egyetemi képzés. Annak ellenére, hogy csak egy kis részét használod a tudásnak majd a való életben, megtanítanak gondolkozni, megmutatják, hogy a különböző humán és reál irányok szépségét, ráébresztenek arra, hogy a világnak csak egy kis részét látod.
Másrészt ezek a tanárok tényleg reggeltől estig dolgoznak, saját pénzből veszik a krétát, a szemléltető anyagokat, és még hétvégén is bombázzák őket a szülők a kérdéseikkel, kéréseikkel.
2: sok logika nincs abban, amit mondasz, de remélem, hogy te legalább érted.
3: mondjuk ez a gané bérezés nyilván nem kárpótolja a +1 hónap szabit sem. Azt meg tegyük hozzá, hogy a legtöbb ember nem dolgozik aktívan napi 5-6 órát. De továbbra is áll a kérdés, hogy az egyetemi tanárok miért nem tüntetnek, a tanítók meg miért enm képzik magukat tovább.
4: hogyan készíti fel? Konkrétan, ne csak úgy szavakkal.
A 8 általánost végzett Tibit jobban felveszik a gyártósorra, ha el tud szavalni egy költeményt Petőfitől, vagy megold egy harmadfokú egyenletet? Ne legyél már buta.
#3 Te ma délelőtt óta felmodntál kétpipás? Csak mert egy ma délelőtti kérdés alatt még azt állítottad, hogy tanár vagy, most meg harmadik személyben beszélsz róluk. :D
Persze valószínűleg csak folyékonyan hazudsz, mint a gazdáid. Ehhez értesz, a helyesírás már nem megy annyira. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!