Csok nélkül esélytelen a fiataloknak lakáshoz juttni?
Nálunk, vidéken 40 millió körül vannak már a költözhető Kádár kockaházak, itt az átlag fizetés viszont körülbelül 200 ezer ft.
30 millió forint hitel 30 évre 220 ezer ft a legolcsobb banknál. Számoljuk a rezsit, kaját hozzá, ott vagyunk hogy talán 2 fizetés szűkösen futja, ha közbe jön valami a 30 év alatt egyből ugrik a ház és a beletett pénz és nyugdijig semmi szórakozás, előrelépési lehetőség, tanulás, munkahely változtatás, vagy vállalkozás kockázata. Jó jövőkép nem? 3 gyereket vállaljak be a semmire, hitelre hogy legyen életem?
"Látom te is a naiv emberek közé tartozol, aki azt hiszi ebben az orszáhgban bérből és fizetésből meg lehet élni. Ne higgyél mindent a politikusainknak, ők azért kapják fizetést, hogy a jó hiszemü embereket tévedésbe ejtsék, és tartsák, a nem tisztességes emberek számára."
Ismerek több embert is akik tisztességesen meg tudnak élni, azért mert neked nem sikerült ne tegyél úgy, mintha nem is lehetne. Köszi.
Balázska, vagy fagyis, guríts le egy kannás bort, mindjárt rendben lesz minden
Vagy menj, éljenezd Viktorodat, neki köszönheted ezt a nagy jólétet
Hol van ez a vidék? Budapest mellett vannak 30-40 mFt-ért eladó házak, de bizonyos kerületekben is van még ilyen áron.
A hitel kapcsán egy gondolat: pl. havi 200 ezer Ft a törlesztőd 20-30 éven keresztül fixen, fix kamatperiódussal. Viszont az a havi 200 ezer Ft az első pár évben fog inkább fájni, mert az infláció/bérek növekedése miatt ez a törlesztő 10-20 év múlva úgy fog tűnni, mint pl. 50-100 ezer Ft a mai viszonylatban. Másik gondolat: ha most 10%-on veszel fel hitelt, de 5 év múlva csökkennek a kamatok akkor ki fogod tudni váltani alacsonyabb kamaton és csökkenni fog a törlesztőd.
Ha most albérletben laktok akkor a bérleti díjat megspóroljátok. Ha szülőknél akkor megveszitek a házat, kiadjátok albérletbe és 1-2 év múlva költöztök be, amikor már magasabb lesz a béretek, de a törlesztő nem fog változni.
Én a múlthéten pénteken tettem le a foglalót a kiszemelt házra.
10 nillió forintos irányáron 9,7 oda adták,a hitel az pedig folyamatban van.
52m2
(2 szobás) tégla ház
1200 m2 körbekerített telek.
Foglalkozni kell vele. Ezért az árért.
De a falak jók,a tető és gerendák is megfelelő állapotban vannak,most első háznak tökéletes lesz.
Ingázok napi szinten ausztria és Magyarország között.
Eddig a szüleimnél laktam,de ez a ház még jobb is,abból a szempontból,mert közelebb van az osztrák határhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!