Egyetértetek abban Orbán Viktorral amit a fiataloknak mondott, hogy semelyik másik országban nem fognak jobb ajánlatot kapni mint itt?
Amikor ezt valaki megosztotta facebookon, azt láttam hogy 90%-uk flegmán egy röhögő fejet lájkolt. Holott szerintem ez nagyon igaz. Nem csak a béreket kell nézni, hanem a kiadásokat is. Itthon mindenki örököl ingatlant, sőt palotát. Legalább is én 30 vagyok, de nekem minden ismerősöm örökölt innen onnan egy palotát, ha mást nem kádári palotát, de palotát. Szóval itthon nem kell bérleti díjat fizetni szinte senkinek, de külföldön ez komoly kiadás, hogy lakbér is ott van például. Itt nincs.
És ez még csak egy példa a sok közül mennyi mindent áll itt helyetted az állam, amit külföldön nem. Hiába magasabban a bérek kint, ha a kiadásod is több, akkor ugyanott tartasz és baszhatod.
Szerintetek is igaza van Orbánnak, és hiába vergődnek páran, igenis sehol más országban ennél jobb ajánlatot nem fognak kapni, egyetlen más országban sem?
Nézzük akkor a kiadásokat.
Ausztriában pl. a kaja ugyanannyi, vagy még olcsóbb.
Most, hogy gyakorlatilag megszünt a g-cicsökkentés, már a rezsi sem lesz sokkal olcsóbb, de csak a játék kedvéért tegyük fel, hogy 3x olcsóbb Mo-n.
Albérlet kb. 2x annyi ott, mint itthon.
Viszont keresnek 4x annyit.
A matek bizony azt mutatja, hogy de, sokkal jobb ajánlatot tud adni a fiataloknak majdnem mindegyik nyugat-európai ország.
Az apámtól kötelesrészt örököltem 2011-ben, egy közműtartozással és CHF hitellel terhelt ház negyedét. Minden levonás után 370000 Ft volt a részem.
Anyámtól egy 40 négyzetméteres panel felét örököltem, a másik fele a férjéé és az én részemen holtig tartó haszonélvezete van. Elég jó bőrben van az öreg, simán élhet 10-15 évet is még.
44 éves vagyok és albérletben lakom...nem tudom, mi lett a palotámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!