Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek abban Orbán...

Egyetértetek abban Orbán Viktorral amit a fiataloknak mondott, hogy semelyik másik országban nem fognak jobb ajánlatot kapni mint itt?

Figyelt kérdés

[link]

Amikor ezt valaki megosztotta facebookon, azt láttam hogy 90%-uk flegmán egy röhögő fejet lájkolt. Holott szerintem ez nagyon igaz. Nem csak a béreket kell nézni, hanem a kiadásokat is. Itthon mindenki örököl ingatlant, sőt palotát. Legalább is én 30 vagyok, de nekem minden ismerősöm örökölt innen onnan egy palotát, ha mást nem kádári palotát, de palotát. Szóval itthon nem kell bérleti díjat fizetni szinte senkinek, de külföldön ez komoly kiadás, hogy lakbér is ott van például. Itt nincs.

És ez még csak egy példa a sok közül mennyi mindent áll itt helyetted az állam, amit külföldön nem. Hiába magasabban a bérek kint, ha a kiadásod is több, akkor ugyanott tartasz és baszhatod.

Szerintetek is igaza van Orbánnak, és hiába vergődnek páran, igenis sehol más országban ennél jobb ajánlatot nem fognak kapni, egyetlen más országban sem?

2022. júl. 14. 11:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézzétek meg a sajtótájékoztatót, ahol ezt mondja. Még ő sem bírja ki röhögés nélkül.
2022. júl. 14. 11:45
 12/15 anonim ***** válasza:
85%
11-es. a linket meg majd a postás hozza?
2022. júl. 14. 11:48
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A lányom orvosként végett, azonnal elment Németországba, ott szakosodott. Mire ez meg volt a lakás és egyéb kiadásain felül keresett annyit, hogy egy egyetemi városban vett magának praxist. Múlt héten azt mondta, hogy itthon kellene venni egy ingatlant, mert gyenge a forint. 10 éve van kint.

Majd egyszer az apja után örökölni fog egy társasházi lakást.

2022. júl. 14. 12:03
 14/15 A kérdező kommentje:

Az én ismerőseim közül kivétel nélkül mindenki saját palotát örökölt, egyik nagyobbat mint a másik. Senki sem lakik albérletben, külföldön meg egy kiváltságos rétegen kívül mindenki abban lakik.

Ez egy olyan ország, ahol a kommunizmusban az is kapott saját lakást aki nem is kért. Szóval minden idősnek van sajátja. Olyan szerencsétlen meg nem lehetsz, hogy sehonnan nem örökölsz semmit. Tehát már alapból egy magas életszínvonalról indulsz.

Hiába a csili-vili bérek odakint, ilyen életszínvonalat mint amit itt alapból kapsz, sehol máshol nem tudod megteremteni.

2022. júl. 14. 12:24
 15/15 anonim ***** válasza:

En ha oroklok hazat akkor az egy kadar kocka fele lesz csak, tehat vagy a tesom kifizet vagy en kifizetem ot. Jelenleg a kadarkocka erteke ugy felment hogy legalabb 10 milliot kellene kifizetnem a tesomnak hogy enyem legyen a haz. Ez meg tobb lesz mire oroklesre kerul a sor.

En szakmunkas vagyok, Orban meg eleteben nem latott epitoipari vallalkozast. A vallalkozok nem jelentik be az alkalmazottakat 8 oraba hanem csak 4, jo esetben 6 oraba es a munkaido 10 ora naponta. Igy az ember hitelt sem kap ha hazat szeretne venni.

Kaptam jobb ajanlatot USA-ban ahol egyebkent mar allampolgar is vagyok. A penzunk erosebb mint a HUF, vettunk hazat hitelre amit elobb kifizetek minthogy megorokolnem a kadarkocka felet.

A munkahelyen be vagyok jelentve rendesen, annyit dolgozok a valosagban is mint papiron.

Ha vallalkozo lennek Magyarorszagon akkor KATA-s lennek. A valtozas nem erintene annyira mert a lakossagnak dolgoznek, ahogy a korabbi fonokeim is 95%ban a lakossagnak dolgoztak.

Itt a vallalkozas meg egyszerubb is adozas szempontjabol mint Magyarorszagon.

Nem adozol ha nincs munkad, tehat nem kell fizetni azert mert van vallalkozasod de pl telen nincs semmi beveteled.

2022. júl. 14. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!