Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Némileg speciális esetben...

Némileg speciális esetben (lásd lenn) számomra nem teljesen világos, hogy a népszámlálás lakáscím vagy személyi azonosítás alapján zajlik?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom (nem bejelentett), a szülőm pedig évekkel ezelőtt eladta a lakását, de az állandó lakcímem papíron (praktikus okokból) még ott maradt. Most ugye az albérletbe ahol lakom, megérkezett a levél, abban van a belépőkód. Ha a főbérlő erre a lakcímre vonatkozólag a saját belátása szerint kitölti (pl. hogy a lakás üres), akkor mivel én névvel nem jelenek meg (értelemszerű, hogy a szülőm régi lakásának kitöltésében nem leszek benne), akkor utólag engem felkereshetnek névre szólóan a lakcímadatok alapján, vagy megbüntetnek? Úgy vettem le, hogy lakáscím alapon kell kitölteni, de ugye van egy személyi része is névvel, adatokkal. Nem vagyok renitens, vagy bűnöző, egyszerűen fikarcnyit sem bízom a jelenlegi rezsimben, nem akarom, hogy kiderüljön, életvitelszerűen itt lakom, ennyi van mögötte.
2022. okt. 1. 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2022. okt. 1. 13:57
 2/11 anonim ***** válasza:
12%

"Nem vagyok renitens, vagy bűnöző, egyszerűen fikarcnyit sem bízom a jelenlegi rezsimben, nem akarom, hogy kiderüljön, életvitelszerűen itt lakom..."

És mitől fosol? Félsz, hogy kora hajnalban bevisznek az Andrássy út 60-ba, és elverik gumibottal a meztelen talpadat?

2022. okt. 1. 13:57
 3/11 A kérdező kommentje:
#2: hagyjuk a hülyeségeket. Nem "fosok" egyébként, az indokot leírtam.
2022. okt. 1. 14:00
 4/11 anonim ***** válasza:
42%

Ha nem szól a főbérlő, akkor elmész az albérleted szerinti jegyzőhöz, és kérsz tőle népszámlálási kérdőívet. Mivel a végén a népesség-nyilvántartás személyi adatait összevetik a népszámlálást kitöltők személyes adataival, s ha esetedben nem találnak egyezőséget, gondod adódhat.

Persze dilemma a főbérlő, mert valami lakcímet be kell írnod, s ha ő nem jelentett, az neki lehet probléma.

2022. okt. 1. 14:18
 5/11 A kérdező kommentje:
4: Tehát akkor valahol mindenképp meg kell jelennem? De ha mondjuk évek óta külföldön élek (azoknak nem kell kitölteni), azt honnan tudják? Ez alapján azokat automatikusan megbüntetnék az összevetés után, amit írsz.
2022. okt. 1. 14:30
 6/11 anonim ***** válasza:
15%
Mi az, hogy nem bejelentett? Moslék bűnöző vagy?
2022. okt. 1. 14:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja, az ország "elitjéről" vettem a példát, őket okold.
2022. okt. 1. 14:34
 8/11 anonim ***** válasza:
29%

5:

De, tudják kik dolgoznak évek óta külföldön. Már aki nem bűnöző.

2022. okt. 1. 14:35
 9/11 anonim ***** válasza:
10%

"Nem vagyok renitens, vagy bűnöző, egyszerűen fikarcnyit sem bízom a jelenlegi rezsimben, nem akarom, hogy kiderüljön, életvitelszerűen itt lakom, ennyi van mögötte."

De, bűnöző vagy. Nem vagy bejelentve és "praktikus" okokból ott van a lakcímed, ahol nem laksz. Ez neked nem bűnözés? Akkor ezt minek hívod, ha nem bűnözésnek?

2022. okt. 1. 14:52
 10/11 anonim ***** válasza:
35%

6,9 ugyanaz a személy!

Milyen gyógyszert szedsz !?

2022. okt. 1. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!