A napelemes rendszerek támogatása helyett miért nem telepít az állam napelem farmokat?
Figyelt kérdés
Sokkal költséghatékonyabb lenne. Lehetővé tehetnék magánszemélyeknek a befektetést, mert én pl társasházban lakok, esélyem sincs telepíteni.2022. okt. 1. 11:20
1/8 anonim válasza:
És hova telepíted a napelem farmot? Mert jobb híján a gazdáktól veszik el (kisajátítják) a földeket hozzá..
2/8 anonim válasza:
Vagy esetleg lehetne geotermikus erőműveket építeni, amelyekhez az országnak adottsága is van, és kontrollálhatóan, megbízhatóan termelnek, és a kínaiak felé sem növelnék a függőségünket a napelemekkel ellentétben.
3/8 anonim válasza:
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, nézegettem, de amiket talaltam, azokban annyira nem bizok, és nem is ezen van a hangsúly, hanem h szerintem nem eri meg minden hazra marha drágán kiépíteni a rendszert.
2022. okt. 1. 11:57
6/8 anonim válasza:
Mert az tovább emelné az amúgy is borsos árú rendszerhasználati díjat. S akkor a kiskeresetű átlagember már nem tudná fizetni a rezsit, ami igy nem hozna hasznot az államnak...
7/8 anonim válasza:
Egyes helyeken már most gondok vannak a napelemes termeléssel. Ahhoz kéne egy olyan rendszer, mert ugye a napelem, kb ugyanabba az időben termel, már mint napsütésben. Az áramot meg nem lehet csak úgy bedobozolni, hogy majd esős időben kicsomagolom és használom. Hálózat, erőművek annak idején nem erre így lettek tervezve.
8/8 anonim válasza:
#7 V1G, V2G a német elektromos autókban már évek óta alap a támogatása
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!