Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megkérdeztem a chatgpt-t,...

Megkérdeztem a chatgpt-t, hogy írja le nekem egy listára az összes európai országot, de csak Magyarországot hagyta ki. Meg Koszovó is benne volt. Ez mitől van?

Figyelt kérdés
Utána amikor megkérdeztem hogy miért hagyta ki elkezdett össze vissza hablatyolni, hogy "valamiért nem kezelte egyenlő félként". Állítólag ez abból tanul amit mások korábban beírtak tehát most mit tud ez amit mi még nem?
ma 13:25
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Európában 44 szuverén ország található. Az alábbiakban felsorolom őket:

Észak-Európa:

1. Dánia

2. Észtország

3. Finnország

4. Izland

5. Lettország

6. Litvánia

7. Norvégia

8. Svédország

9. Írország

10. Egyesült Királyság (Anglia, Skócia, Wales, Észak-Írország)

Nyugat-Európa:

11. Ausztria

12. Belgium

13. Franciaország

14. Németország

15. Liechtenstein

16. Luxemburg

17. Hollandia

18. Svájc

Közép- és Kelet-Európa:

19. Fehéroroszország

20. Csehország

21. Magyarország

22. Lengyelország

23. Moldova

24. Szlovákia

25. Ukrajna

Dél-Európa:

26. Albánia

27. Andorra

28. Bosznia-Hercegovina

29. Horvátország

30. Görögország

31. Olaszország

32. Málta

33. Montenegró

34. Észak-Macedónia

35. Portugália

36. San Marino

37. Szerbia

38. Szlovénia

39. Spanyolország

40. Vatikán

**

ma 13:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, mivel elvileg most korrigált
ma 13:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
kotve hiszem, hogy ilyen bakit ejtett volna
ma 13:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
21. Magyarország
ma 13:42
 5/9 A kérdező kommentje:

Kifotozhatom és feltehetem ide, de nem látom értelmét. Megtörtént. Valaki aki jobban ért ehhez elmondhatná hogy miért hagyta ki direkt? Miért írta hogy "nem kezeli egyenlő félként".

Igazából úgy tettem fel a kérdést hogy katonai és gazdasági erő szempontjából sorolja nekem az európai országokat.

ma 13:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka lehet. Lehet, hogy magyar weboldalról szedte az információt, és a magyar oldal saját magunkat nem sorolta a többihez, teintve, hogy az egyértelmű.

"Állítólag ez abból tanul amit mások korábban beírtak"

Ezt nem tudom honnan szedted, de nem igaz, legalábbis nem ebben a formában. A ChatGPT-nek ez a jelenlegi kész verziója, ez már nem tanul semmit. Ahogy a korábbi modellek is azért butábbak, mert azok meg egy korábbi adatbázist használnak. Lehet hogy tanítják a felhasználók által adott adatokkal is, de csak a következő modellt, a jelenlegi már nem tanul aktívan, az egy kész, kiadott, fix változat.

ma 13:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Lehet, azért mert ezt a Magyarország nevű területet (helyesen) új-szovjet tartománynak gondolja.
ma 14:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerbiát is kihagyta. Én arra tippelek, hogy a deviáns külpolitikánk miatt valahogy nem tartotta "komoly" országnak, vagy legalábbis nem olyannak akivel lehet számolni.
ma 14:22
 9/9 anonim ***** válasza:

"Európában 44 szuverén ország található."

Lehet, hogy Magyarországot nem tartja szuverénnek.

ma 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!