Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol él jobban egy társadalom...

Hol él jobban egy társadalom "alja munkáját" végző réteg?

Figyelt kérdés
Ezek alatt értem(itthon példából kiindulva): takarítók, gyári munkások, sofőrök, tanárok, metősök stb

2022. szept. 29. 13:49
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
0%
Na de elkalandoztam, maradjunk az alapfeltevésnél. A fagyiárus van olyan fontos, mint az orvos, vagy a mérnök? Erre válaszoljatok nekem. :)
2022. szept. 29. 21:50
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

31

Egy civilizált társadalomban igen.

2022. szept. 29. 22:07
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Minden ember egyenlő

Ez meg van ugye?

A fagyiárus is fontos meg az orvos is fontos.

Ha fagyit akarsz akkor neked a fagyiárúsra van szükséged, ha pedig beteg vagy akkor orvosra.

Mi lenne ha mindenki irodista vagy valami vállakozó tahó lenne?

Ők miből vennék meg a béjemvét? Ki termelné ki nekeik?

Ki gyártaná le a béjemvét?

Ki mosná le a béjemvét?

2022. szept. 29. 22:10
 34/43 anonim ***** válasza:
#31: Az orvos fontosabb a fagyiárusnál, bár mondjuk a parasztnál nem. Ellenben a fagyiárus fontosabb a mérnöknél.
2022. szept. 29. 22:13
 35/43 anonim ***** válasza:
93%
34.Akkor élj egy olyan világban ahol csak orvosok meg parasztok vannak
2022. szept. 29. 22:16
 36/43 anonim ***** válasza:
0%
#35: Jobb lenne.
2022. szept. 29. 22:31
 37/43 anonim ***** válasza:
60%

#29 Te azt írtad, hogy egy fagyiárus kevesebb értéket állít elő, mint egy orvos.Holott egyik sem állít elő semmilyen értéket, nem termelnek semmit.

Olvassad tovább is, ott leírtam, hogy az orvos fontos és hasznos munkát végez.De azt ne mondd, hogy előállítana bármit is, mert ez nem igaz.Az eü az nem termelő ágazat.

2022. szept. 29. 22:59
 38/43 anonim ***** válasza:

Egyébként az alkalmazotti viszonyban végzett munkákkal kapcsolatban azt kijelenthetjük, hogy azért általában egy orvos, ügyvéd az jómódú, támogató családból származik.

Ezzel szemben az alacsonyabb végzettséget igénylő munkát végző embernek általában nincs olyan családi háttere, hogy sokáig tanulhasson, megkaphassa a megfelelő támogatást a presztizs szakma megszerzéséhez.

Akik szerint kb mindenki alja munkát végez, aki nem orvos, mérnök, ügyvéd, és emiatt nem is jár ki nekik a megbecsülés és a tisztelet, akkor szerintük csak az lehet tiszteletreméltó, aki jó családból származik?

Aki meg szerény körülmények közül indult, de dolgozik becsületesen, az meg ássa el magát?

Mindenki munkájára szükség van, aki tisztességesen dolgozik, az megbecsülést érdemel.Ha bevallják ezt az 'alja munkázók', ha nem, ők azt az embert is lenézik, és nem becsülik, aki a szerintük 'alja munkát' végzi.Na de azokat is meg kell csinálni, nem?Mindenki nem lehet orvos, nincs is arra szükség, hogy mindenki az legyen.

2022. szept. 29. 23:12
 39/43 anonim ***** válasza:
93%
36. Beteg vagy, orvosra van szükséged!
2022. szept. 29. 23:15
 40/43 anonim ***** válasza:

"A fagyiárus is fontos meg az orvos is fontos.

Ha fagyit akarsz akkor neked a fagyiárúsra van szükséged, ha pedig beteg vagy akkor orvosra.

Csak van egy apró kis különbség, amit nem vettél számításba. Pontosabban egy hatalmas különbség. Az orvos akár az életedet is meg tudja menteni, vagy ha beteg vagy nagyban javítja az életed minőségét. Ellenben a fagyival ami nem fogja megmenteni az életedet, de még nem is javít annyit az életminőségeden, mintha egy orvos meggyógyítana egy betegségből.

"#29 Te azt írtad, hogy egy fagyiárus kevesebb értéket állít elő, mint egy orvos.Holott egyik sem állít elő semmilyen értéket, nem termelnek semmit.

Olvassad tovább is, ott leírtam, hogy az orvos fontos és hasznos munkát végez.De azt ne mondd, hogy előállítana bármit is, mert ez nem igaz.Az eü az nem termelő ágazat."

Szerinted mi ad nagyobb értéket, egy orvos aki megmenti az életedet, vagy egy fagyiárus, aki miatt megeszel 1 gombóc fagyit? Azt ne mond már nekem, hogy a fagyi az van olyan fontos, mint a rákos beteg ellátása.

Én az orvos értékét abban mérem, hogy gyógyít, az orvosok munkája nélkülözhetetlen, a fagyi az neked ugyanolyan fontos, mint az egészségügy?

Mi lenne nagyobb probléma, ha mától soha többé nem ehetnél fagyit, vagy ha nem mehetnél

orvoshoz? Azt ne mondd nekem, hogy fagyit enni ugyanannyira fontos, mint rákosként orvoshoz menni, mert menten felrobbanok a hülyeségeden.

2022. szept. 30. 23:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!