Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Románia mar előrébb van...

Románia mar előrébb van Magyarországnágnál?

Figyelt kérdés
Úgy értem gazdaságilag, stalbilitás, demokrácia, életszínvonal, ellátások, árak szempontjából? Hova süllyedünk még?

2022. szept. 24. 16:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
39%

10.

Szapulás a legkönyebb!

2022. szept. 24. 16:33
 12/21 anonim ***** válasza:
83%
Ugyanaz van ott is, mint itt vagy Csehországban vagy Lengyelországban. Minimális saját gazdaság, német multik, IT, s nagy kivándorlás. Ne számíts hosszútávon nagy különbségekre.
2022. szept. 24. 16:34
 13/21 anonim ***** válasza:
18%

Románia beelőzött:

egy román magyar irta

" én amikor magyarban laktam azt vettem észre,hogy kb ugyanolyan

Amennyivel többet kerestem ott annyival többet költhettem minden másra annyival drágább"

2022. szept. 24. 16:39
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez csak Szabó Tímea köreiben evidencia, mindenki más tudja, hogy egy óriási blöff. Erdélyi csoporttársaim szoktat mesélni, semmivel sem különb a helyzet, mint idehaza. Sőt, mielőtt nem vezették be a magyar rendszámos szabályt, addig tartályokkal jártak át a határon üzemanyagért.
2022. szept. 24. 17:19
 15/21 anonim ***** válasza:
Az nem baj ha Románia előrébb van csak mi se legyünk hátul.
2022. szept. 24. 17:42
 16/21 anonim ***** válasza:
Sok mindenben hasonló, ahogy a 12-es is írta. A stabilitásról politikai értelemben nem lehet beszélni, az elmúlt 10 évben 12 kormány váltotta egymást. Gazdaságilag változó országon belül, pl. Bukarest nyilván előrébb van mint a legtöbb vidéki terület, de egy 2 milliós nagyváros esetében ez kb mindenhol így van. A fizetések is váltakozóak, a legélhetőbb részeknek Kolozsvárt és Temesvárt mondják. Habár az átlag fizetések a statisztikák alapján ezeken a helyeken már minimálisan meghaladják a magyar szintet, ebből az ott élő sokat nem érez, mert cserébe ott magasabbak az adók.
2022. szept. 25. 10:12
 17/21 anonim ***** válasza:

Románia még nem, de Erdély már igen. Romániát lehúzza a nagyon elmaradott Moldva, ahol még közvilágítás sincs minden településen, az angol WC-t sem mindenütt ismerik...

De Erdély már megelőzte Közép-, Dél- és Kelet-Magyarországot, a Bánság (Temes) pedig már Nyugat-Magyarországot is, egy főre jutó GDP tekintetében pl. ez a helyzet:

[link]

[link]

[link]

Sajnos a Kárpátokon túli megyék még jóideig Magyarország szintje alá fogják lehúzni az országos átlagot...

2022. szept. 26. 11:08
 18/21 anonim ***** válasza:
74%
Egész Romániában 3 millió ember dolgozik, (egy 19 milliós országban!), óriási a kivándorlás, vagy 5 millióan hagyták már el Romániát, az infrastruktúra pedig borzasztó.
2022. szept. 27. 15:55
 19/21 anonim ***** válasza:

18-as, ez nem igaz. 7,7 millió ember dolgozik Romániában.

[link]

2022. szept. 28. 09:13
 20/21 anonim ***** válasza:
81%

Nehéz az összehasonlítás annak tükrében, hogy Románia jóval nagyobb, mint Magyarország. Nagyobbak a távolságok is.

Magyarország központosítottabb, kevesebb az eldugott és fejletlenebb terület, ahol nincs semmi ipar sem.

Itt minden városban van munkahely, és elérhetőbb, mint ott, ahol hatalmas hegyek, folyók szabdalják a domborzatot.

Én voltam kint Erdélyben, az úthálózat meglepően jó volt, viszont gyárak, ipari létesítmények csak nagyobb városokban vannak, máshol sehol.

Bukarest fejlett, de pl. tele van kóborkutyával.

2022. dec. 11. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!