Románia mar előrébb van Magyarországnágnál?

Románia beelőzött:
egy román magyar irta
" én amikor magyarban laktam azt vettem észre,hogy kb ugyanolyan
Amennyivel többet kerestem ott annyival többet költhettem minden másra annyival drágább"

Románia még nem, de Erdély már igen. Romániát lehúzza a nagyon elmaradott Moldva, ahol még közvilágítás sincs minden településen, az angol WC-t sem mindenütt ismerik...
De Erdély már megelőzte Közép-, Dél- és Kelet-Magyarországot, a Bánság (Temes) pedig már Nyugat-Magyarországot is, egy főre jutó GDP tekintetében pl. ez a helyzet:
Sajnos a Kárpátokon túli megyék még jóideig Magyarország szintje alá fogják lehúzni az országos átlagot...

Nehéz az összehasonlítás annak tükrében, hogy Románia jóval nagyobb, mint Magyarország. Nagyobbak a távolságok is.
Magyarország központosítottabb, kevesebb az eldugott és fejletlenebb terület, ahol nincs semmi ipar sem.
Itt minden városban van munkahely, és elérhetőbb, mint ott, ahol hatalmas hegyek, folyók szabdalják a domborzatot.
Én voltam kint Erdélyben, az úthálózat meglepően jó volt, viszont gyárak, ipari létesítmények csak nagyobb városokban vannak, máshol sehol.
Bukarest fejlett, de pl. tele van kóborkutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!