Miért van ekkora orvoshiány, amikor milliós keresete van az orvosoknak már?
Mindenhol orvoshiány van, nyugaton is (ha nem lenne, nem vennének fel keletről jövő orvosokat)
Azért van hiány, mert az orvosi egy hosszú és nehéz képzés. Sok időt és energiát kell befektetni abba, hogy valaki orvos legyen. Hiába a presztízs, hiába a milliós fizetések, ez csak az érem egyik oldala.
12! Meg nincs levelezön, tehát teljes állásban nem tudsz mellette dolgozni ha ezt tanulod, és a legdrágább a tandíj minden szak közül.
Tehát alapból csak anyagilag jó helyzetüek mehetnek rá.
Orvosi egyetem 6 év.
Szakorvosi képzés 3 év.
Összesen 9 év, és akkor van egy pályakezdő szakorvosunk.
#15 Lehet hogy szerencse kérdése, de én eddig csak olyan orvossal találkoztam rokonaim, családtagjaim kezelésénél is - akik inkább több műtétet csináltak, mint kevesebbet még akkor is ha kevesebbet is kerestek korábban.
A nyáron egy családtagom volt kórházban és nem azért nem tudtunk egy orvost sem találni a látogatási idő alatt meg napközben, mert ne csinálnák a műtéteket, hanem mert amikor bent voltak dolgozni, akár napközben akár ügyeletben, akkor vagy éppen beteget vettek fel és vizsgáltak meg, vagy a műtőben dolgoztak. Az orvosi szobában, pihenőben soha nem volt egyik sem, szinte folyamatosan betegekkel foglalkoztak végig.
Több tényezős. Nekem eléggé vegyes tapasztalataim vannak.
Sok orvos a pénz ellenére sem foglalkozik veled (magán). De pl.ha kistelepüléseket nézzük ott iszonyatos türelem kell,plusz ingázás. Na most utóbbit nem szívesen vállalják.
Szóval általánosítani nehéz,de az tény,hogy jól keresnek,illetve többen kombinálják a magán praxist az állami ellátással.
32 éves háziorvos vagyok, a havi bérem nettó másfél millió körül van. Ha újra választanék soha a büdös életben nem mennék orvosira. Nem éri meg sem emberi, sem anyagi, sem presztízs szempontjából.
Itt vagyok 32 évesen és az eddigi életem lehúzhatom a klozeton, semmit nem ér, se társ se család se semmi csak a munka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!