Miért nálunk drágul legjobban a kenyér az EU-ban? Mit csinálunk rosszul? (grafikon mellékelve)
Augusztusban 66 százalékkal drágult a kenyér egy év alatt. A második legnagyobb drágulás Litvániában csak fele ekkora, 33 százalék.
Amúgy igen, eddig olcsó volt. Én emlékszem olyanra, amikor még 180 ft-ért vettem egy kiló 🍞 et a tescoban. :) Pedig nem vagyok öreg, 26 vagyok, ez olyan 5-7 éve lehetett.
Most Ausztriában 800-900 ft, egy árban van mint itthon, sőt, lassan olcsóbb lesz mert 1-2 helyen már futottak be képek 1000-1200 ft-os kenyérről is.
És mennyivel keresnek többet ott az emberek? 3-5X kb..
Egyébként érdekes, mert a Pennyben meg 270 a fél kilós toast kenyér még mindig.. Igaz az nem igazi kenyér, de mi azt vesszük, mert olcsó.
Ja és hogy miért drága? Tulajdonképpen tényleg azért mert nálunk eddig olcsó volt. Minket magyarokat az energiár emelkedés, a benzinár emelkedése jobban érint mert sokkal kevesebbet keresünk nyugati társainknál.
Semmi gond nem lenne, ha nem csak az árak lennének világpiaciak, hanem a fizetések is.
De nem ez a helyzet...
"Mert eddig baromi olcsó volt nálunk."
Tehát az a "hatalmas" gazdasági növekedés is úgy jött ki, hogy 12 év alatt sikerült még Gyurcsányékat is alulmúlni, ezért van honnan növekedni. Mostmár értem, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!