Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért állunk ilyen rosszul a...

Miért állunk ilyen rosszul a gáztározóink feltöltöttségével? Ha elfogy a gáz, ki segít ki, az EU?

Figyelt kérdés

Én eddig teljesen benyaltam azt a dumát, hogy mi teljesen rendben vagyunk, van gáz, csak drága - pedig tényleg nem szoktam hinni a Fidesznek, de itt olyan magabiztosan állították a fideszesek, hogy mi kell majd a németeknek adjunk (na jó, ezt tudtam, hogy vicc, nyilván a 100 milliós Németországnak egy 10 milliós ország mennyit tudhat segíteni?).

Azt gondoltam, jobban állhatunk egy fokkal a feltöltöttség terén mint mások, ha már ilyen nagy a szánk - erre szembejött velem ez a ranglista:

[link]

Messze az EU-átlag alatt vagyunk, alig van nálunk rosszabbul álló ország!

( [link]

Igaz, azt írják, ez a lakossági fogyasztásra elég, ha ki bírjuk fizetni ( [link] de hát a kórházakat, az iskolákat, az óvodákat is fűteni kell!

Mi lesz, ha így halad a dolog? Majd másoktól fogunk kuncsorogni?

2022. szept. 15. 22:30
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Távhőnél kamu, hogy hidegebb lesz.

Mivel ugyanabból a kazánból megy a rengeteg épületbe

-szigeteletlenbe

-szigeteltbe

-kazánhoz közeleibe

-távoliba

Nem úgy van, h akkor szólnak a fűtöknek, h tekerjétek le 18ra.

Akkor hol lesz 18?

Mert ha a kazánház közeli épületekben lesz 18fok akkor a kazántól legtávolabbi, szigeteletlenekben lesz 14fok...

Ez nem így megy.

Ilyen a rendszer, ami terjengett, h váa panelba télen rövidgatya póló. Igen, volt ahol melegebb de ez ilyen rendszer, ha ott nem melegebb akkor akik távolabb vannak és nem panelprogramosban azok megfagynak.

Ugyan úgy ahogy nem tehetik meg, h felemelik, mert ez nem olyan, h akkor rák be kályhát és eltüzeli a hatósági áras fát, mert ezt nem teheti ott meg. Azt se teheti, h letekeri a fűtést, mert ezt nagyon sok helyen nem tudják mérni a tavhőnél. Ha ki van tekerve maxra a radiátor ha nincs akkor is fizet. Most fogják kiépíteni, h lehessen lakásonként mérni, h mennyire nyitja meg a fűtést, ez 3-5 év mire kész lesz.

Ez ilyen és több millió embert érint.

2022. szept. 18. 00:28
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

31

A mérőórás távfűtésnél sem úgy van, hogy ha te 26 fokot akarsz, akkor majd annyit kapsz a legmagasabbra tekerve, mivel ha a közös képviselő csak max. 23-ban állapodik meg, akkor annyi lesz. Tehát valahogy mégis tudják szabályozni, hogy hova milyen hőmérséklet jusson el.

2022. szept. 19. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!