Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha így megemelkedett a gáz...

Ha így megemelkedett a gáz ára, akkor miért nem azoknak a panellakásoknak a felújítása az elsődleges, ahol nem lehet szabályozni a fűtést és úgy csinálnak a lakók 28 foknál kevesebbet, hogy kinytják az abakot?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm is van, aki olyan társasházban lakik, ahol nem lehet elzárni a radiátort. Egddig telente mindíg rettentő meleg volt náluk, 26-28 fok, és ha nagyon melegük volt, akkor kinyitották az ablakot. Állítólag azért kellett ilyen meleget csinálni, hogy a lentebb lakóknál is normális legyen a fűtés. Ha viszont ez így van, akkor nem ez lenne az elsődleges, hogy az ilyen pazarlásokat megszüntessük? A cégeknél nem lehet 18 foknál több, de itt meg megy a pazarlás, mert egy rettentően elavult technológia van. Ennek a felújításának priorítást kellene élvezni, mert rettentően pazarló és sokkal többet meg lehetne takarítani vele, mint másutt azzal, hogy nem fűtünk annyira. Miért nem fontos ez, amikor a távfűtés is főként gázzal történik?

2022. szept. 15. 09:57
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
#10: Milyen CSOK-ról beszélsz? Nekem családi házam van, de semmi ilyent nem kaptam, mert már becsülettel felneveltem két gyereket. Az az államnak kevés volt, meg korábban történt, így nem kaptam soha semmit. Saját erőből csináltam mindent. Igaz nem iphone-ra meg új kocsira költöttem, hanem szigetelésre meg napelemre. Na én most nem kapok semmit, mert vertem el a pénzem hívságokra.
2022. szept. 16. 11:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
A paneleseknek sincs több, mint nektek. És minden korszerűsítési lehetőség ott bukik el, hogy nem szavazzák meg elegen, vagy megvétózzák a lakógyűlés után sokan. Nálunk is probléma ez, 5 lépcsőház összesen 320 lakás, baromira nehéz bármilyen felújítást keresztülvinni.
2022. szept. 16. 11:51
 13/14 A kérdező kommentje:
#12: Ezért is költöztem el én is társasházból. Volt pár öregasszony, aki mindíg mindennek keresztbe tett, mert igényük nulla volt, nekik jó úgy ahogy van, jól érzik magukat a mocsokban, a lepukkant lépcsőházban, stb. Hiába mondták nekik, hogy de hát sokkal többet fog érni a lakás és bőven megtérül a beruházás, őket nem érdekelte, mert úgyis csak megörökli utánuk valaki. Szóval ez egy óriási probléma egy társasházban és nem tudom, hogy mit lehetne tenni. Eladni, aztán hagyni hogy megvegye egy olyan valaki, akinek szintén ez az igénye. Aztán meg majd amikor nem bírják fizetni a rezsit, akkor hagyni megfagyni őket és az orruk alá dörgölni, hogy amikor meg ott volt a lehetőség, akkor kellett volna gondolkodni másként.
2022. szept. 17. 09:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell 100%-nak megszavazni.
2022. szept. 24. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!