Büszke mégis mire legyek rajta? De azért szégyellni se szégyellem.
Most mondhatnám, hogy szégyellem a pár millió birka miatt, de nagy naivság az, hogy máshol ne lenne meg az ugyan ilyen réteg. Legfeljebb nem egy párt fogja össze őket.
Az "anyaországomat" mérhetetlenül szégyellem, de igen, a magyarságomra büszke vagyok.
Mélyen a múltba kell nézni ahhoz, hogy még büszke lehess, de azért 1956 vagy 1848-49 hőseire máig büszke lehet az ember. Ahogy Deák Ferencre és a kiegyezésre is. Szent Istvánra, Szent Lászlóra, Mátyás Királyra, Rákóczira, Bethlen Gáborra, Széchenyire, Kossuthra...
És büszkék lehetünk erre a gyönyörű nyelvre, még akkor is, ha politikailag megnyomorítják és egy jelentéseiből kiforgatott újbeszél-nyelvvé próbálják zülleszteni.
De ez akkor sem a fidesz és orbán gyűlöletkampányainak bugyutta, primitív nyelve csupán!
Ez Ady és Babits, Márai, József Attila, Pilinszky nyelve, ez Balassi, Zrínyi, Kazinczy, Bessenyei, Kölcsey, Jókai, Petőfi és Arany nyelve!
Ez Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Kertész Imre nyelve. És Spiró nyelve, aki nagyon helyesen írta:
"NEMCSAK A SZEMETEK TUDNAK MAGYARUL"!!!
Vannak Nobel-díjasaink, világhírű tudósaink szép számmal, vannak kiemelkedő művészeink, gondolkodóink!
Az egy főre jutó szentek, aranyérmes olimpikonok és Nobel-díjas tudósok száma még mindig a magyar nép esetében a legnagyobb!
Ha erre gondolok, néha sikerül elfelejteni, hogy 3 millió gyűlölködő, elvtelen, gerincvesztett birka uralkodik a 15 milliós magyar nemzeten "kétharmaddal", és hogy az országnak még soha nem voltak aljasabb, hazaárulóbb, kétszínűbb és korruptabb vezetői.
Próbálom nem a magyarságomra vetíteni azt, amikor miattuk szégyenkezem...
Alapvetően fölösleges arra büszkének lenni, aminek születtem. Nem tettem érte semmit, ahogy a szüleim sem, mégis magyar vagyok. Ez nem teljesítmény, ezért nincs értelme büszkének lenni rá.
De - amire kb a kérdés is vonatkozik - nem, nem nagyon reklámoznám külföldön, hogy magyar vagyok. Elég sok rossz kering rólunk külföldön, nem alaptalanul. Nem vagyok felelős ezekért a hírekért, de ugyanannyira hibásnak tartanak érte, mint a valós felelősöket.
Szóval egy korbbi válaszoló fogalmazását használva, én nem vagoyk elégedett a magyarságommal. Pedig szívesen lennék az..:S
6
"ugyanannyira hibásnak tartanak érte, mint a valós felelősöket."
Pont itt az ellentmondás. Ha egy nyugati ember nem általánosít a származásod miatt, akkor eleve nem fogja magát felülpozicionálni hozzád képest, hogy te "csak" egy magyar vagy. Ha meg mégiscsak általánosít és lenéz, azzal máris magát taszította le bármiféle erkölcsi katedráról..
7, én nem tettem senkit sem erkölcsi katedrára. Az emberek hallanak valamit egy országról és azt általában minden lakosára értelmezik. Hiszen végső soron ők választották meg azt a vezetőséget, ami a szégyenteljes hírek okozói.
Ez így van itt is, máshol is.
Az, hogy te erkölcsi katedrára helyzed őket, az a te dolgod.
11, tévedsz.
Én nem helyezek senkit sem sem magam fölé, sem alá. Te így gondolkodsz és értelek, de azok a te gondolataid, nem az enyémek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!