Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Javulni, vagy talán romlani...

Javulni, vagy talán romlani fog a közeljövőben az LMBTQ emberek jogainak ügye Magyarországon?

Figyelt kérdés

Megnéztem egy ábrát, ahol az Európai országokat muatják be, hol mennyire elfogadóak az országok az LMGBTQ emberekkel. A sötétkék a legjobb helyzetet mutatja (lehetséges a házasság azonos neműek részére), a halvány kék azt, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat lehetséges, a piros pedig azt, hogy alkotmányilag tiltva van a házasság azonos neműek részére.

[link]

Szeretném megkérdezni, Magyarország inkább a sötétkék, vagy pedig a piros szín irányába fog eltolódni a közeljövőben?

2022. szept. 7. 17:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
92%

20-as, mélyen megérintett a történeted és a keserűséged ellenére férfiasan emberi, TOLERÁNS magatartásod és nézeteid.

Azt hiszem, valami ilyesmi lenne az igazi tolerancia. Nem bántani egymást...

Nem arról szól, hogy szeresd és gyönyörködve nézzed a melegeket, hanem, hogy elfogadd az egyenjogúságukat, és hogy ők is emberek.

Nagyon pontos, amit írtál: ugyanúgy nem tehetnek a melegségükről, mint te a tőlük való viszolygásodról. Ez nagyon fontos gondolat volt, mélyen tisztellek érte!

A legtöbb ember nem képes a saját viszolygásán vagy nézőpontján felülemelkedni. Sem a melegek, sem a heterók, sem a jobbosok, sem a balosok, senki. Nincs az emberekben az az alapvető empátiára való készség, hogy ha más módon nem is, éppen a saját viszolygásukban meglássák a másik embert, aki ugyanúgy nem tehet arról, amilyen.

Én most megemelem a kalapom előtted - és kívánom, hogy Isten segítsen tovább és a gyermekeiteket is!

Őszintén szólva, én a homoszexualitással abszolút elvagyok (nyilván, ha nem előttem esnek egymásnak), de a transzszexualitás, a nőnek öltözött férfiak látványa, ez az egész átoperálás-cirkusz nem akar sehogysem lemenni a torkomon. Nem tudok tőle nem viszolyogni, vagy nem természetellenesnek tekinteni.

Valahogy azt értem, hogy a görögök körében is volt homoszexualitás, a férfi test szépségét meglátták egymásban - de pont hogy nem a női testet keresték, nem öltöztek nőknek, stb. Vagy persze, fene tudja... de nekem ez a fő viszolygásom - és különösen a mindenféle átmenetek, akinek lent dákója van, fent cicije, vagy fordítva, egy szőrös pasi női nemiszervekkel, stb. A világból ki lehet vele kergetni.

DE:

Asszem pont ennek a "Nikinek" olvastam el egy másik topikban a történetét, aztán egy nő írt egy barátnóje kisfiáról, stb. És rájöttem: ha nem látom őket, csak a soraikat olvasom, akkor képes vagyok az embert látni bennük is. Aki nincs rendben magával, akinek elérhetetlen vágyai vannak, aki szenved valamiért a bőrében...

Tizenötezer oldalnyi elfogult mocskolódás mellett, azt hiszem, ez a fórum adott pár ilyen emberi empátia-élményt nekem.

És összegzésül én leginkább arra jöttem rá, milyen könnyelműen beszélgetünk mi erről is. Meg mindenről is (az abortusztól a háborúig). Miközben micsoda sorsok és emberi megrázkódtatások vannak a politikai cimkévé silányított buta jelszavak mögött...

Abban pedig egyetértek, hogy az LMBTQ szót a jobboldal addig mantrázza, hogy az már felér egy reklámmal... talán éppen elfelejteni kellene az ilyen címkék 99%-át és mindenki boldogabb lenne.

És ez az LMBTQ-t a "másik oldalról" erőltetőkre is igaz. Már a nem tudom hanyadik zászlóverziót csinálták (Csehországban láttam), tizenhétezer nemet és szexuális orientációt kodifikálnak - és ugyanolyan boldogtalanok.

Ha ezt a szót nem erőltetnénk annyit, akkor XYZ nem az "LMBTQ" közösség tagja lenne, hanem egy EMBER. Aki kicsit más, kicsit fura, kicsit különbözik, de EMBER mint mi.

Lehet, persze ezt is vitatni. Mindenesetre engem nagyon elgondolkodtattál...

2022. szept. 17. 01:10
 22/29 szocizoomer ***** válasza:
64%

19#

Ne plz, már így is elég áltudomány alapján alkotott törvény vagy joggyakorlat van. Nem hiányzik még egy amit objektívan mérhetetlen dologról alkottak (EQ). Orvosi felügyelet meg mi alapján?

Mondjuk szerintem sem kéne magát a ratyulást szabályozni, elfogadom magánügynek.

2022. szept. 17. 07:23
 23/29 anonim ***** válasza:
5%
19-es! Látom hogy LMBTQ-P tag vagy.
2022. szept. 17. 09:47
 24/29 anonim ***** válasza:
4%
#22-es!A ratyulás semmi féleképp sem elfogadható. Csak kérkedés a mentális betegséggel.
2022. szept. 17. 09:49
 25/29 anonim ***** válasza:
18%
Remélem romlani. Bízom benne, hogy a melegpárt leváltása után örökre betiltják a vonaglásukat.
2022. szept. 17. 10:02
 26/29 anonim ***** válasza:
13%

"2 éve például a transzneműektől elvették a hivatalos nem- és név változtatásának jogát."

Az élethez való jogot kellett volna.

2022. szept. 17. 10:11
 27/29 anonim ***** válasza:
77%
Mennyi idióta van, te jóég...
2022. szept. 17. 10:31
 28/29 anonim ***** válasza:
13%

Íme: A kérdésre adott válaszok bizonyítják:

A melegek több jogot akarnak, mint a heterok.

Konklúzió: Kívűl tágasabb.

Másodszor áztatták el Pécsen Isten könnyei ezeket a különleges embereket. Vagy bánatában sírt vagy könnyezett a röhögéstől. Továbbá: No Comment

2022. szept. 17. 20:06
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a kormánytól függ. A Fidesz kormány szerintem a piros irányaba fog ja vezetni az országot.
2022. okt. 7. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!