Miért nem jutott korábban senkinek sem eszébe, hogy a fűtésen spórolni kellene?
Nagyon tévedsz...
A fűtési korszerűsítések már régóta mennek.
Én az ismerőseim között legalább 15 öt tudnék mondani, aki vagy kondenzációs kazánra váltott, vagy napelemes rendszert épített, esetleg hőszivattyús rendszert, sokak nyílászárót cserélték, szigetelték a házat ( nálam pont MOST csinálják), és ez igaz boltra, fodrászra, iskolára, ahová a gyerekem jár, de az oviban is tavaly csináltak komoly fejlesztéseket, nyílászárók, szigetelés....
Mi az hogy nem jutott senkinek eszébe????
Ezért van benne a törvényben, hogy új ingatlanokat csak már X szigeteléssel és energetikai tanúsítással lehet építeni. Ezért vannak évtizedek óta programok állami és uniós támogatással szigetelésre, felújításra, kazáncserére, napkollektorra, hőszivattyúra. Ezért mennek már sok-sok éve a reklámok a helyes hőfok szintről a lakásokban, ezért lettek egyedi mérőórások a távfűtéses lakások is.
De nem tudsz 50-60 évvel ezelőtt épített ingatlanokat teljesen megváltoztatni és kitalálni, hogy bár a szerkezetéből és a fűtési rendszerből adódik, hogy ha a legfelső lakásban elviselhető a hőmérséklet akkor a középső lakásokban meleg lesz, akkor is csak 22 fokra engedem fűteni ezeket a lakásokat, leszarom, hogy felül vagy a szeles oldalon meg majd 16 fok lesz télen.
Mert a kormány azt harsogta, hogy ez hülyeség, nem kell lakást szigetelni, sem spórolni, mert garantált olcsó orosz gázra van szerződésük 2030-ig és marad a rezsicsökkentés is!
A kampányban ráhúzták a vizeslepedőt Márki-Zayra, amikor azt merte mondani, hogy a rezsicsökkentés abban a formában fenntarthatatlan lesz (majd kormányon kijelentették, hogy a rezsicsökkentés abban a formában fenntarthatatlan lesz!), és kígyót-békát ráhordtak, amikor azt mondta, hogy lakásszigetelési program kellene, hogy kevesebb gázzal lehessen ugyanolyen hőfokra kifűteni egy lakást!
Az EU-s vezetőkön gúnyolódot az egész hazugságmédia, amikor a spórlás fontosságáról beszéltek!
A nép kétharmada az idiokrata kormánynak hitt, ez látszott a választási eredményen.
Ha benyalták a hazugságot, hogy lesz olcsó orosz gáz, garantáltan és az a hülye, aki hőszigetel vagy spórol - akkor miért is spóroltak volna???
Amikor legutóbb leírtam, hogy "évszaknak megfelelően kellene öltözködni, azaz télen nem bűn hosszúnadrágban és pulcsiban lenni a lakásban", le lettem itt ugatva, hogy "évszaknak megfelelően az utcán kell öltözködni, nem a lakásban".
De amúgy tény, pl a lakásszigetelési programokat leállították amikor a Fidesz hatalomra került. Pedig abból apénzből amit eddig rezsicsökkentésre szántak, az ország ÖSSZES lakóingatlanját le lehetett volna szigetelni, és akkor most eleve fele annyi lenne a rezsije mindnekinek. Csakhát ez nem közvetlen pénzadás, szóval ezzel nem lehet választásokat nyerni....
"ha 17 fokban fagyoskodunk 2018-ban"
Ma reggel 17 fokban rövid ujjúban sétáltattam kutyát, és nem fáztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!