Megkezdődött a pedofíliára való érzékenyítés?
Egy pszichológus beszélt arról a TikTokon, hogy a "pedofil" megnevezés miért helytelen: mert kirekesztő. Szerinte a helyes megnevezés a "kiskorúakhoz vonzódó személy".
Kezdjük ott, hogy mi értelme van az érzékenyítésnek, ha a világ már alapból úgyis elég érzékeny?
Értem én, hogy már mindenkinek jogot adnak, de a kiskorúaknak nincsenek jogaik?
Külön tetszett ez az aranyköpés, hogy pedofilokkal szemben kirekesztő. Ki a fene nem sz*rja le, hogy egy kártékony, beteges mentalitással rendelkezőt kirekeszt a társadalom? Ő tekintettel volt a társadalomra? Nem. Akkor miről beszélünk?
És miért is baj, ha valaki ki van rekesztve? CSAK ő tehet róla, hogy ki lett rekesztve... 🤔
7-es: "Forrás? Mármint igazi."
A videón látható terapeuta, Miranda Galbreath egy börtönpszichológus, aki napi szinten pedofilokkal foglalkozik, az ő "átnevelésük", hajlamaik kordában tartásának biztosítása a feladata. Ennyiben érthető, hogy engedékenyebben fogalmaz a saját pácienseivel kapcsolatban - de attól még nem helyeselhető a javaslata össz-társadalmi szinten!
(Úgy értem, az valahol normális, hogy egy pedofilokkal foglalkozó pszichológus nem akarja pedofilként megnevezni a saját pácienseit és nem azzal kezdi a terápiát, hogy "Te mocskos pedofil!".
Ettől még a társadalomra nem helyes kiterjeszteni ezt az engedékeny, a bűncselekmény súlyának relativizálására alkalmas kifejezést, amit javasol!)
Valójában óriási felháborodást keltett az USA-ban az eset (az origó természetesen hazudik ezúttal is: egyáltalán nem elfogadott jelenségről van szó!).
A katolikus papok által elkövetett pedofil bűncselekmények áldozatainak szervezete fel is jelentette a pszichológusnőt!
Én több helyről olvastam, de itt találtam egy átfogóbb összefoglalót az esetről, ha hitelesebb sajtóforrásból is szeretnétek dokumentálódni róla:
Ne olvassatok Origót, ha tájékozódni szeretnétek! Amikor épp nem hazudnak, akkor csúsztatnak!
A perverziót is átnevezték szexuális devianciára, nagy dolog.
Annak a 10 pedofilnak az elnevezéséről, aki van magyarországon aztán fontosabb beszélni mint az éhező és fázó gyerekekről...
A lakájmédia megint jól teljesít.
Ennek clickbait-ebb címet is rég láttam.
Amúgy a "kiskorúakhoz vonzódó személy" azért jobb, mert a "pedofil" szót sokszor kifejezetten a gyerekmolesztálókra használják eléggé helytelenül. (Bár még ez is helytelen, mert egy 13 éves is kiskorú, de a nemi érése már azért meg van indulva, szóval a pedofilokat nem érdekli. Egy 14 éves meg már azzal szexel, akivel akar.)
Igen, a pedofiloknak és a gyerekmolesztálóknak van egy közös halmaza, de a 2 dolog nem ugyanaz.
- A pedofil az, aki a serdülő kor előtti gyerekekre izgul. Nem feltétlenül molesztál.
- A gyerekmolesztaló az aki nemi ajánlatokkal üldözi a gyerekeket. Nem feltétlenül gerjed be a fejletlen testre.
17-es: "Kérdezd az egyházat..."
A vicc az, hogy a videón szereplő nőt Amerikában pont a katolikus papok által megerőszakolt áldozatok érdekvédelmi szervezete jelentette fel! :-)))))))
Amúgy nem az a gond, hogy pedofíliának hívják, hívhatják dhkdgnak is, nem ez a lényeg.
A lényeg az, hogy a pedofiliát bűncselekménynek állítják be, holott az betegség.
Szó se róla a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményeket büntetni kell nagyon keményen, ezzel teljesen egyetértek, és támogatom, de az ártatlan betegeket nem kellene vegzálni.
Viszont azzal, hogy az ártatlan betegeket csesztetik, csak rejtőzködöbbé válnak, és nem mernek terápiás segítséget kérni. Ennek köszönhetően több pedofil lesz, és emiatt logikus, hogy kevesebb a gyógyult, és nem csökken az kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények száma.
Amúgy ilyen bűncselekményt nem csak pedofilok követnek el, ezért is érdemes különválasztani a kettőt, csakúgy mint a cigánybűnözés is és a cigány = bűnöző, pedofil = erőszaktevő-t elválasztani.
Tehát igen, van ebben valami. És ez egyáltalán nem arról szól, hogy kicsit is tolerálnám a gyermekek elleni erőszakot, sőt!
Ez ebben a formában nyilván egy baromság, aki gyerekekkel fajtalankodik, az igenis legyen megbélyegezve, és ezzel szerintem mindenki (bal- és jobb oldalon egyaránt) egyetért!
Viszont...tegyük fel, hogy egy nap arra ébredsz, hogy a gyerekekhez vonzódsz. Mivel tudod, hogy ez rossz, és van önkontrollod, ezért messze elkerülöd a gyerekeket, és elmész egy pszichológushoz, hogy kigyógyítson. Ebben az esetben - és csakis ebben - szerintem is jó, ha a pszichológus nem "pedofiloz" le téged, hanem a gyógyulásod és a közös terápia érdekében finomabban fogalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!