Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan és főleg miért lett a...

Hogyan és főleg miért lett a "cigány"-ból "roma"? És ha már "roma", akkor miért zavar bárkit is a "cigánybűnözés" szó?

Figyelt kérdés
2010. szept. 25. 12:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"58%"

vegyél vissza

2010. szept. 25. 12:31
 12/24 anonim ***** válasza:
Nekem sokkal szimpatikusabb a "cigány" szó. Abban van valami egzotikus, egy másik nép, másik kultúra. A "roma" szóról csak a szemlehunyós politika és a hőzöngés jut eszembe.
2010. szept. 25. 12:32
 13/24 anonim ***** válasza:

Cigánybűnözés létezik. Csak hát... nem minden bűnöző cigány és nem minden cigány bűnöző... de a LEGTÖBB cigány igenis bűnöző. Randa dolog, de én is csak akkor nem általánosítok rögtön, ha "pofára" megér egy esélyt az illető, ettől függetlenül van cigány ismerősöm, aki nem bűnöző, és megjegyezném, mélységesen szégyelli, hogy cigány...

Azt viszont nem tudom felfogni, hogy ha szinte minden országban, kiemelten Amerikában (ami ugye nekünk hatalmas "példaállam" a maga 75-ös átlag IQjával) LÉTEZIK a "fekete bűnözés" fogalma, és ott is ki van emelve, hogy nem minden feka bűnöző, de magával a fekete bűnözéssel, mint külön fogalommal, aminek külön háttere, elkövető- és célcsoportja van, külön csoportnak KELL foglalkoznia, akkor itthon a cigánybűnözést miért nem lehet kimondani, elfogadni....?

Ja és nem tudom kihagyni:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:27

A "rohadj meg" két szó :D

2010. szept. 25. 12:37
 14/24 anonim ***** válasza:

Látjátok, ti vagytok a kultúremberek.

Én meg csak egy mocskos cigány. (nem roma, azt ti találtátok ki)

Ez ugye tisztán látszik a hozzászólások hangneméből is.

És miért vennék vissza?

Talán kényelmesebb úgy egymás közt cigányozni, ha senki nem szól vissza? Kiváncsi lennék, az utcán is ez lenne-e a véleményetek, ha a közelben lennék? Biztosan nem, pedig még életemben sem bántottam senkit.

Úgyhogy inkább ti vegyetek vissza

2010. szept. 25. 12:40
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

"Látjátok, ti vagytok a kultúremberek.

Én meg csak egy mocskos cigány. (nem roma, azt ti találtátok ki) "

ne ajnározd már itt magad... unalmas vagy

bunkó roma

2010. szept. 25. 12:44
 16/24 anonim ***** válasza:

12:40

Nem tudom, te mit tapasztalsz magad körül, de szerintem a kulturált, normálisan viselkedő emberek cigány származása nem zavar senkit. Azt meg te is beláthatod, hogy akitől félni kell, mert primitív, káromkodós, kötekedő, agresszív, az nem lesz az emberek szívének a csücske.

2010. szept. 25. 12:46
 17/24 anonim ***** válasza:

Elárulok egy titkot

A cigánytól nem kell félni.

Félni csak az erőszakos, antiszociális emberektől kell.

Még azt is elismerem, hogy a cigányok közt sok ilyen van, ti tettétek azzá őket.

Elmondjam miért van így? Azért mert teljesen kilátástalan az életük a születésük óta. Ami azért van, mert a társadalom előítélettel tekint rájuk, és semmifajta közeledésüket nem tolerálja. Erre válaszolnak az agresszív viselkedéssel.

A helyzet még romlani is fog, és ez mindenkinek nagyon kellemetlen lesz. Főleg nektek lesz rossz, mert a cigánynak már nemigen van mit elveszteni, nektek még igen.

Úgyhogy hajrá, húzzatok bele.

Szebb Jövőt.

2010. szept. 25. 12:54
 18/24 anonim ***** válasza:

"Azért mert teljesen kilátástalan az életük a születésük óta. Ami azért van, mert a társadalom előítélettel tekint rájuk, és semmifajta közeledésüket nem tolerálja."

Nem hiszem, hogy pusztán az előítéletek miatt kilátástalan a helyzetük, sokkal inkább azért, mert a jelenlegi gazdasági életben sokkal kevésbé van szükség képzetlen munkaerőre, mint korábban, és sokan az értelmi képességeik folytán képezhetetlenek. Meg amíg régebben az ember tudomásul vette, hogy léteznek gazdagok és szegények, és tisztességgel beletörődött a sorsába akkor is, ha az utóbbiakhoz tartozott, ma már mindenki felfelé törekszik, akár megvannak hozzá a kvalitásai, akár nincsenek. Aztán ha nem sikerül, akkor jön a düh és az agresszivitás.

2010. szept. 25. 14:25
 19/24 anonim ***** válasza:

58%

Te miben látod a megoldást? Oké, az ideális az lenne, hogy biztosítsunk nekik képesítést nem igénylő közmunkát, és kapjanak érte annyi pénzt, amennyiből a kereső átlagnak megfelelő életszínvonalon meg lehet élni. De ez a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nem megy. Mit lehetne még tenni?

2010. szept. 25. 14:37
 20/24 anonim ***** válasza:

14.25

Nem hinném, hogy az értelmi képességem okán képezhetetlen lennék. Meg a társaim sem azok.

Szerintem a kommentek alapján, bármelyikőtökkel felvenném a versenyt ebben is.

Látod ez is csak egy előítélet.

2010. szept. 25. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!