Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A zsidó szervezeteknek mi...

A zsidó szervezeteknek mi közük ahhoz, hogy állítunk-e Horthy- vagy más szobrot?

Figyelt kérdés
Elég szemtelen dolog beleszólni az ország belügyeibe kisebbségiként, 1%-nak a többi 99% életmódjába. Más kisebbségek nem tesznek ilyet.

2022. szept. 1. 09:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

18-as, minden egyes szavad igaz! De valamit elfelejtesz, és ezt is fontos hozzátenni: MÓDJÁBAN ÁLLT VOLNA LEMONDANI IS!

Márton Áron erdélyi püspök pontosan ezt javasolta a fasiszta magyar miniszterölnek írt levelében (horthynak nem írt, mert protestáns volt), amiben főpásztori intéssel figyelmeztette: állítsa meg a zsidóság deportálását - és itt jön a lényeg! - "VAGY HA ERRE NINCSEN MÓDJA, MONDJON LE ÉS MENTSEN MEG LEGALÁBB EGY KATOLIKUS LELKET AZ ÜDVÖSSÉGNEK!" azaz a SAJÁTJÁT!

Ezt írta Márton Áron püspök a katolikus Sztójay Dömének!

SENKI, a világon senki nem kötelezte ezeket az embereket, hogy saját kezükkel végrehajtsák azokat a dolgokat, amiket a németek diktáltak nekik, példás önszorgalommal méghozzá!

Lemondani nem tilos! Ha a német hatóságok lettek volna kénytelenek végigcsinálni a deportálást is egy KÉT FRONTOS HÁBORÚ MELLETT, az elpusztított zsidóságnak a 10%-át sem lettek volna képesek deportálni! Egyszerűen nem lett volna hozzá elég honismeretük, infrastruktúrájuk, emberük, kapacitásuk és IDEJÜK!

horthy miklós is megtehette volna, hogy legalább a saját lelkét megmentse az üdvösségnek!

Ez a legfontosabb dolog szerintem, Áron püspök üzenete: az ember nem köteles tevőlegesen asszisztálni olyan folyamatokhoz sem, amiket esetleg nem tud megállítani! Ha a zsidóságot nem mentheti meg, mentse meg a SAJÁT LELKÉT, azáltal, hogy nem válik bűnrészessé, mint keresztény, HALÁLOS BŰNBEN!

Erdélyiként büszke vagyok rá, hogy ezt egyedül az erdélyi püspök merte így, tisztán leírni a magyar hatóságoknak!

Önként választották a lemondás helyett a KÁRHOZATOT! És most ezeknek emelünk szobrokat? Akik nemcsak ellenállni voltak gyengék, de KIMARADNI is a gyilkosságból???

Mibe került volna lemondani? Vagy a hatalom fontosabb a saját lelki üdvödnél, tiszta lelkiismeretednél és sokszázezer ember életénél is egyszerre???

2022. szept. 2. 12:07
 22/22 anonim ***** válasza:
77%

És még ki is felejtettem, hogy

1941: hadüzenet az USA-nak és a szu-nak német kérés, javaslat NÉLKÜL. (Sztem mindenki ismeri a bLödlit az ami elnök reakciójáról a hadüzenetre.)

Viszont mentségére mondható egyetlen majdnem államférfiúi reakciója a német megszállás bejelentésére: majdnem lemondott és ezt órákon át fenntartotta.

2022. szept. 2. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!