A zsidó szervezeteknek mi közük ahhoz, hogy állítunk-e Horthy- vagy más szobrot?
Bár a zsidó szervezetek teljes joggal és abszolút hiteles módon ellenzik horthy miklós szobrának felállítását és az ő kultuszát (hiszen horthy idejében mészárolták le 420 ezer hittestvérüket), valójában ezt egyáltalán nemcsak ők ellenzik.
Semmi zsidó vér nincs bennem, románokkal sem keveredtem, mint "Toroczkai" Tót László, tót felmenőim sincsenek, történelmi magyar család leszármazottja vagyok (valódi, címeres nemeseké), mégis hányok attól, hogy annak állítsunk szobrot, akinek az idejében KÉTSZER is elveszett az ország területének kétharmada, másodszorra még több is mint Trianon idején.
Ez az alak hozzájárult 600.000 magyar zsidó deportálásához és kivégzéséhez, akik közül mintegy 420.000 a mai Magyarország területéről került elhurcolásra.
Nyári egyenruhában a fagyhalálba küldött több százezer magyar férfit, 120.000 közülük a doni katasztrófában lelte halálát.
Vágóhídra hurcolta a nemzet legjobb fiait - a saját fiát viszont mentette a patkány, a hazát is elárulta a tyúkszaros életéért!
Személyi kultuszt épített és nyomorban tartotta a népet.
Összeállt Hitlerrel és Mussolinivel.
Elárulta a saját királyát és fegyvert emelt a jogos uralkodójára, fegyverrel tartotta távol a saját trónjától Magyarország apostoli királyát, hogy a hatalmát bitorolhassa, illegitim módon!
Semmi keresnivalója a szobrainak köztereken, ezt NEM 1% gondolja így, hanem rengeteg ember, felekezettől függetlenül!
A magyar szervezeteknek mi közük ahhoz, hogy az EU milyen szankciókat vet ki? Vagy hogy kinek ad pénzt és kinek nem?
Elég szemtelen dolog beleszólni az EU ügyeibe kisebbségiként, 2%-nak a többi 98% életmódjába. Más kisebbségiek nem tesznek ilyet.
3
Dúró Dóra parlamenti dolgozószobájában helyezték el a mellszobrát.
Horn Gyula egykori pufajkásnak áll köztéren egész alakos szobra a XIII. kerületben.
Nem vagyok zsidó, de úgy gondolom, hogy ne kapjon szobrot egy olyan ember, aki egy egész hadsereget küldött a halálba és kiegyezett a nácikkal -aminek köszönhetően szintén egy rahedli ember vesztette életetét- csakhogy a saját bőrét mentse!
Nettó vadbarom volt, mint Horthy, mind a szobor most!
8-as, és te még csak a mai Magyarország területét számítod bele! De mivel akkor a második bécsi döntés volt hatályban, valójában 600.000 magyar zsidóról kellene beszélnünk!
Csak Észak-Erdélyből 200.000 magyar zsidót hurcoltak el, akiknek az elsöprő többsége odaveszett!
Ezzel horthy miklós bűnlajstromába egyébként azt is nyugodtan felírhatjuk, hogy hozzájárult Észak-Erdély elrománosításához!
200.000, elsöprő többségében magyar ajkú zsidó ember elhurcolása és a terület elvesztése nyomán Erdélyben méginkább felgyorsult a román nyelv térnyerése!
Én sem értek egyet a szoborral, de a másik oldalról. Horthy egy tehetségtelen alak volt, a románok engedélyével szerezte meg a hatalmat, sokkal jobban politizálhatott volna, ahogy a törökök vagy a románok, pl. simán kiugorhatott volna, ha jobban előkészíti, és akkor nincs ország szétbombázása, még 3-400 ezer halott, és megtarthatjuk a területeket.
Ugyanakkor senki sem tudta volna megakadályozni a zsidó holokausztot, ez szinte sehol sem sikerült. Engem nem igazán érdekel a téma, elég meghallgatni a mostani követelőzéseket, vagy megnézni a tanácsköztársaság összetételét, vagy bekapcsolni a tévét, és megnézni, magyar beszél-e benne, vagy a fenti kisebbség tagja. Minden korban volt zsidóüldözés, én ezt nem rónám fel Horthynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!