A kormány áttervezheti az oktatást (heti 6 nap + nagyobb téli szünetre)? Jó lenne?
Nézem a TV-t és ezt vázolják, hogy ez a terv; szombaton is bejárnak a diákok az iskolába, cserében akár egy hónapos téli szünet lesz a kéthetes helyett, így kevesebbet kell a kormánynak fizetnie az iskolák kifűtásáre. A dolgozatokat gondolom ugyanúgy megírják akár szombat 7.órában is. Viszont egy hónapos nyári szünet hawaii érzés egy gyereknek!
Jobb ez mint ami most van vagy sem?
Ha rajtam múlna nem oktatnék annyi baromságot a suliban, aminek semmi hasznát nem veszi az ember és akkor nem venné el a fél gyerekkort. Magyar irodalom persze van, ami a nagy többséget nem érdekli, viszont nincs magyar pop zene óra. :)
De most komolyan, valamelyik keleti országban annyira szuperül meg van csinálva az oktatás, hogy a tanár felelőssége, hogy a diák mit tanul. Eleinte elkezdik az általános dolgokkal, majd a tanárok kiértékelik, hogy a diákot mi érdekli, vagy mihez van tehetsége. Aztán összerakják egy csoportba a hasonszőrűeket. Ha valaki gyengébb, mint a többi, akkor azokat is egy külön csoportba teszik, hogy 1- ne tartsa fel a haladóbbat , 2- hogy ne érezze magát a gyengébb kirekesztve, mivel hasonló képességűekkel kerül egy csoportba. A gyengébb csoporttal lassabban és külön foglalkoznak. Ahogy néztem ezt az ismeretterjesztő műsort, teljesen el voltam ájulva, hogy micsoda átgondolt az oktatás. A lépcsők függőleges felületére felírták a szorzótáblát. Akárhányszor felmész a lépcsőn rögzül a látott kép. De nagyon sok érdekes dolgot mondtak, ami teljesen eltér a nálunk levőtől. Nem tanítanak sok felesleges dolgot, nem úgy, mint nálunk.
Értem, hogy ezt logikus lenne bevezetni a rezsicsökkentés miatt, de a kisiskolások felügyeletét hogy oldanák meg a szülők?
Mert a munkáltató nem fogja azt mondani a szülőknek, hogy oké, gyertek szombatonként dolgozni, aztán majd télen otthon lesztek.
Pont azért van hétfőtől-péntekig az iskola, mert a többség ilyenkor van munkában, és ekkorra kell a gyerekfelügyelet.
8. Úgy látom nem érted a lényeget. Ha nem lenne tesi, ének stb. akkor is 6 napos lenne a tanítási hét, mert akkor más tárgyakból vennének többet. Egyelőre 1 egyházi iskola állt így át, az államnak nincs köze ehhez a döntéshez.
Biztos vagyok benne, hogy az állam is gondolkodik ezen a megoldáson ott, ahol ő a fenntartó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!