Mi a baj az egyházi iskolákkal?
Sose mondtam, hogy most van ott. Én régebbi információt közöltem. Lehet azóta történt egy pozitív változás.
Amit bánok, hogy mindenki ezen akad fent. A többit nem is nagyon akarja senki cáfolni.
12
"pl. Volt hogy egyszer (kémiaórán) a hangos bemondóba elkezdett nótázni a pap, majd bement az osztálytermekbe (órán!) körbe tömjénezni az egész épületett. Ha valami nevetséges, akkor ez az."
Elég nagy baj, ha egy katolikus suliban nem magyarázzák el mindegyik tanárnak, hogy az adott napon (egy évben egyszer) házszentelés szertartása zajlik és erre készülni kéne.
25 vagyok
Illetve az is elég nagy baj, hogy sokszor maguk a tanárok tesznek keresztbe a liturgiának és más programoknak. Ehhez mit szólsz?
Mi baj:
- magasabb normatíva, azaz az állam többet ad egy egyháziba járó gyerek után
- így aztán nem csoda, ha jobbak a körülmények
- az egyházi iskolák vidéken erősítik a szegregációt, lefölözik a középosztálybeli gyerekeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!