Mi a baj az egyházi iskolákkal?
Katolikus vagyok, méghozzá hitét aktívan megélő, rendszeres templomba járó.
Egyrészt, nagyon gyakran nem érdemei és képességei alapján kerül valaki be egy ilyen iskolába, inkább háttér. Senki sem fog Erdő Péter bíboros rokonára nemet mondani, akkor sem, ha csapnivaló tanár.
Másrészt, nagyon sokszor álszentek és képmutatók. A kötelező gyónás már-már szentségtörés közeli dolog, a kötelező liturgia (sokszor unalmas beszéddel) egy életre elriaszthatja a gyereket az önálló liturgikus élettől.
Nem az erkölcsös, keresztény nevelés a baj, hanem annak hiánya. Sokszor világi iskolákban jobban érvényesül Krisztus lelkisége, mint az egyháziakban.
Na megint egy "csak az létezik, amit én látok" példa. 5.
:-D
Nekem meg az összes ismerősöm nívós, egyetemi diplomával rendelkező, vezetői munkakörben dolgozó ember, akik egyháziban végeztek.
No?
Na megint probléma van az értőolvasással! :D
Tessék megrágom neked:
Nem vontam le következtetéseket, de ez az élettapasztalatom.
Amúgy támogatnám a vallási intézményeket, ha nem ez is uram-bátyám módon lenne kivitelezve.
Sehol nincs kötelező gyónás!
Még a heti 1 mise is csak akkor, ha órarendben van.
De a mi sulinkban voltak eleve olyanok is, akik nem gyakorló katolikusok voltak. Tehát szóba sem jött a gyónás...
Az nem is órarendi dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!