Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudatosan alacsonyan tartott...

Tudatosan alacsonyan tartott bérek Magyarországon, hogy lenne, ha...?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy szándékosan, tudom, hogy a fidesz, és azt is tudom, hogy ebben határozta meg a versenyképességünket, hogy a béka s...ge alatt tartja a béreket. Kérdésem az, hogy ha az elmúlt évtizedben a másik oldal lett volna, akkor is ez a tendencia lett volna, vagy egy hangyaf....sznyival azért közelebb lennénk Európához?

Tudom, nincs olyan, hogy mi lett volna, ha, de mégis, szerintetek hogy lett volna? Akkor is csak összeszerelő üzem színvonal lenne itt?

2022. aug. 30. 17:04
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
5-ösre adott pontokból látszik a fősodrat értelmi szintje.
2022. aug. 31. 06:27
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

dehogy volt neked 3 milliós NETTÓD, ami magyarországon csak 600 nettót ér

szerintem manapság már nincs kétszeres szorzó a bérekben

2022. aug. 31. 06:34
 23/23 anonim ***** válasza:
49%
Ha a "másik oldal" alatt Gyurcsányt érted, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy igen. Ő is a bérek alacsonyan tartásával akart versenyképes lenni. Volt is egy gazdasági tanácsadója, a nevére már sajnos nem emlékszem, aki még le is írta "Magyarországon túl sok a kkv, meggyőződésem, hogy olyan törvényeket kell hoznunk, hogy csődbe menjenek". Engem akkor ez a mondat nagyon szíven ütött, hiszen ráadásául mindezt egy olyan időszakban mondta, amikor sorban mentek csődbe a vállalkozások, és egekben volt a munkanélküliség. Még maga is Gyurcsány is mondta egyszer a tévében, hogy "igenis, menjenek csak csődbe, és menjenek el dolgozni a multikhoz". Persze a multik sem nagyon akartak jönni, hiába kaptak meg ők minden támogatást, és adókedvezményt, mégsem jöttek akkora számban, hogy ennyi munkaerőt föl tudjanak szívni. Azt is tudni kell, hogy ha egy vállalkozás csődbe ment, akkor nem csak a "gaz" vállalkozó lett ám munkanélküli, hanem az alkalmazottai is. Az akkori ellenzék is csak kussolt, pedig ezért azonnal követelniük kellett volna a lemondását. Kb. azóta gondolom úgy, hogy Gyurcsány meg Orbán nagyjából egykutya.
2022. aug. 31. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!