Tudatosan alacsonyan tartott bérek Magyarországon, hogy lenne, ha...?
Tudom, hogy szándékosan, tudom, hogy a fidesz, és azt is tudom, hogy ebben határozta meg a versenyképességünket, hogy a béka s...ge alatt tartja a béreket. Kérdésem az, hogy ha az elmúlt évtizedben a másik oldal lett volna, akkor is ez a tendencia lett volna, vagy egy hangyaf....sznyival azért közelebb lennénk Európához?
Tudom, nincs olyan, hogy mi lett volna, ha, de mégis, szerintetek hogy lett volna? Akkor is csak összeszerelő üzem színvonal lenne itt?
Ha például egy Hadházi-Siffer-MZP kombináció lenne hatalmon, akkor simán elképzelhető a javulás. Az egészségügy és az oktatás viszont biztosan látványos javulásnak indulna.
A DK-MSZP-Párbeszéd vonal kb ugyan azt csinálná mint a fityisz.
"Ha például egy Hadházi-Siffer-MZP kombináció lenne hatalmon, akkor simán elképzelhető a javulás."
kész, beállt az agyhalál
Teged a fidesz fizet, kérdező?
Nalunk a főnök adja a fizuemelést. 😁
"vagy egy hangyaf....sznyival azért közelebb lennénk Európához?"
Kérdező, az a helyzet, hogy Európa egyre nagyobb sz*rban van, Kína egyre inkább felülkerekedik Amerikán, Oroszország pedig köszöni szépen a szankciókat, jobban lett tőle.
Nem az a baj, hogy a fidesz a jelen miatt a csavarhúzást tartja a fő iránynak, hanem az, hogy nem hajlandó az oktatás színvonalát emelni, és így a jövő (értsd: 20-30-40 év múlva) dolgozói számára sem marad más lehetőség, mint európa Kínájának maradni. Nincsenek, és nem is lesznek olyan mennyiségben értelmes emberek (sőt egyre kevesebben lesznek, az oktatók helyzetéből kiindulva), hogy változásra lehessen számítani.
És félreértés ne essék: nem volt jellemző a korábbi kormányokra sem, hogy a jövő generációi magasabb hozzáadott értékű munkára legyenek képesek. Igen, valóban van sok informatikusunk/programozónk, de abból is hiány van. És nem csak informatikusok, más mérnökök, kutatók, kutatások, jó TUDÁSÚ emberekre lenne szükség (azaz nem a papír lenne a lényeg, hanem a tudás). Kb annyi a különbség a fidesz és a baloldali kormányok között ezen a téren, hogy a baloldali kormányok megpróbáltak tüzet oltani. Orbán még erre sem hajlandó (megértem, neki nem épp az értelmiség a célközönsége).
És ezt látják azok a cégek is, akik ide telepednek le gyártatni. Adnak néhány ezer embernek munkát, de kérdés, hogy melyik mennyire éri meg hosszú távon, hiszen ezeket az állam is sok-sok milliárddal támogatja, gyakorlatilag sokéves bérüket fizeti ki előre.
"Kb annyi a különbség a fidesz és a baloldali kormányok között ezen a téren, hogy a baloldali kormányok megpróbáltak tüzet oltani."
a baloldal pont, hogy a minél ostobább orbánfób embertömegben érdekelt
elintézték azt is, hogy aki teljesít azt meg kell büntetni 150 nettóval már gazdag voltál
#7 Ez nagyon szép és jó, támogatom is.Csak az agyelszívást hogyan fogja kivédeni az ország?Egyszerűen lehetetlen versenyezni a gazdag nyugati országokkal, soha az életben nem fog tudni több fizetést adni Magyarország a munkavállalóknak, mint a gazdagabb országok.
Oké, beleöntenek végtelen mennyiségű pénzt az oktatásba, lesznek jól képzett, nagyon okos emberek.Aztán fogják magukat és kivándorolnak külföldre.Köszi.
Visszafizettetik velük a tandíjat, rendben.Ugyanott tartunk, hogy nincs jól képzett munkaerő, kutató az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!