Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tudatosan alacsonyan tartott...

Tudatosan alacsonyan tartott bérek Magyarországon, hogy lenne, ha...?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy szándékosan, tudom, hogy a fidesz, és azt is tudom, hogy ebben határozta meg a versenyképességünket, hogy a béka s...ge alatt tartja a béreket. Kérdésem az, hogy ha az elmúlt évtizedben a másik oldal lett volna, akkor is ez a tendencia lett volna, vagy egy hangyaf....sznyival azért közelebb lennénk Európához?

Tudom, nincs olyan, hogy mi lett volna, ha, de mégis, szerintetek hogy lett volna? Akkor is csak összeszerelő üzem színvonal lenne itt?

2022. aug. 30. 17:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
60%
#10 Nem csak a pénz számít kivándorlásnál, sem engem sem az ismerőseimet nem az motivált, hogy meggazdagodjunk, hanem sokkal inkább a politika üldözi el ezeket az embereket. Nézd meg az elmúlt 2 évet, van bárki akibe ez a kormány még nem rúgott bele őszintén? Talán kezdhetnék azzal, hogy biztonságot teremtenek az országban és nem a félelemre építkezve gyűjtik be az egybitesek szavazatai. Akkor talán nem zsigerből akarná mindenki itt hagyni ezt a helyet. Hiába beszélünk oktatásról, már az alapok sem stimmelnek.
2022. aug. 30. 18:17
 12/23 A kérdező kommentje:

Nem, csak beszélgetni szeretnék. Ha nem érdekel, lapozz.

Ja, és nekem én magam adom a fizu emelést, mivel szabadúszó vagyok.

2022. aug. 30. 18:18
 13/23 anonim ***** válasza:
17%

"Nézd meg az elmúlt 2 évet, van bárki akibe ez a kormány még nem rúgott bele őszintén? "

ja, úgy érted a válság óta, amit sehogy sem tudott a hazug baloldal orbánra fogni?

főleg, hogy ti voltatok azok, akik szerint az orosz és a kínai vakcina hatástalan (hazudtatok)

ti voltatok akik szerint a vér fontosabb, mint az olaj (hazudtatok)

2022. aug. 30. 18:35
 14/23 tobas ***** válasza:
92%

Ez nehéz kérdés, más lett volna, jobb lett volna? Ki tudja?

A bérek nem csak a kormánytól függenek, lásd Audi. Ahol erős a szakszervezet ott tudnak béreket kiharcolni. Nálunk most lett új, mert a régit kilóra megvette a vezetőség, most pánikolnak is, mert első néhány hét alatt több, mint 100 tagja lett.

Az oktatás kérdésnél szerintem fontosabb a propaganda, hogy volt a másik oldal is volt hatalmon és nem rémlik, hogy bármihez próbáltak ilyen közönyösen vagy negatívan állni a valós problémákhoz, lásd pedagógus hiány. Bokros Lajos még ki is állt az ellene tüntetők elé, hogy megvitassák az egészet vagy nálunk megyeszékhelyen a polgármesterhez nem kapcsolatok révén lehetett bejutni, hanem az ajtaja nyitva állt mindenki előtt. Ez persze elsők között szüntette meg a Fideszes vezetés, hirtelen felkerültek a számkódos ajtózárak, amik nem csak este voltak becsukva.

#11-nek nagyon igaza van, nem feltétlenül a bérek miatt mennek ki az emberek. Én nekem sem az az elsődleges motivációm, hanem az, hogy óóóó így is lehet élni.

2022. aug. 30. 18:56
 15/23 anonim ***** válasza:
23%

#11 Nem csak a pénz számít, hogyne.Azért 95%-ot nyom a latba szerintem.Mert akikbe belerúgott a kormány, azt is csak anyagilag tette.Azért itt Magyarországon mindent lehet, amit akármelyik más nyugati országban is.Oké, nem fogadhatnak örökbe a melegek, és? Ha mint speciális szaktudással rendelkező keresnél mondjuk forintba számolva nettó 2-3M-t külföldön, de itthon csak 600 nettót, akkor nem azért mész el, mert itthon nem lehet a melegeknek örökbefogadni.

Ugyanígy ha itthon is megkeresel 2-3M nettót vagy többet, akkor vastagon leszarod majd, hogy nincs a melegeknek örökbefogadás.

Azért ezt hoztam fel példának, mert ezen kívül minden mást lehet itthon is csinálni.

2022. aug. 30. 19:08
 16/23 Koplárovics Béci ***** válasza:
85%

"Csak az agyelszívást hogyan fogja kivédeni az ország?"

Jövőképpel. Nyilván nem tudod 100%-ban megállítani, és nem tudod máról holnapra jelentősen csökkenteni. Ez egy lassú folyamat, amire mégcsak törekvést sem látok. Fidesz oldalon annyival el van intézve, hogy úgyis elmennek a pénz miatt. Eskü nem olvastam el #11 írását, és az volt a véleményem, hogy nyilván akit csak a pénz motivál, az nyilván inkább elmegy Londoba mosogatni, mint itthon egy kényelmes életet éljen. De rengetegen vannak, akik egyszerűen csak amiatt "menekülnek" el, mert nincs lehetőség itthon a nyugodt életre, kevés a lehetőséged a jövődet építeni.

2022. aug. 30. 19:10
 17/23 anonim ***** válasza:
56%
#16 Lehet csak én vagyok ilyen, de a kényelmes életet és a nyugalmat a pénz adja, semmi más.A nyugodtnak, élhetőnek mondott országok mind a gazdag országok közé tartoznak.Csóróságban sem nyugalom, sem kényelem, sem jövőkép nincsen.
2022. aug. 30. 19:15
 18/23 tobas ***** válasza:
87%

".Mert akikbe belerúgott a kormány, azt is csak anyagilag tette."

Azért ez túlzás, simán be is szóltak sőt terjesztik a kormánymédiumokban. Ha fiatal vagy és a kormány ellen vagy akkor lusta iskola kerülő, romkocsma töltelék vagy, ha tanár vagy akkor csak azért akarsz sztrájkolni, hogy ne dolgozz, ha liberális vagy akkor a szexet és erőszakot testesíted meg és még lehetne sorolni.

"Ha mint speciális szaktudással rendelkező keresnél mondjuk forintba számolva nettó 2-3M-t külföldön, de itthon csak 600 nettót, akkor nem azért mész el, mert itthon nem lehet a melegeknek örökbefogadni."

Az meg van, hogy kint mondjuk 800 ezer vagy 1 millió az itthon 100-150 ezres albérlet. Nem biztos, hogy arányaiban is jobban jössz ki, főleg a mai nehéz időkben.

2022. aug. 30. 19:16
 19/23 anonim ***** válasza:
76%

#17 Még valami eszembe jutott.Előre is bocsánat, hogy ezzel hozakodok elő, de nagyon szemléletes példa.

Azt mindenki tudja, hogy Ukrajnában milyen színvonal uralkodott eddig.Borzasztó közbiztonság, 0 nyugalom, 0 jövőkép.Mégis rengeteg gazdag maffiózó, oligarcha vígan élt ott.

Mexikóban is vígan élnek a gazdagok, mert az ő birtokukat magánhadsereg őrzi és testőrséggel mozognak az utcán.Nem költöznek sehova, pedig a csórókat ott simán fejbelövik az utcán egy kis penzért cserébe.

Na szóval innen is látszik, hogy csak a pénz számít, semmi más nem fontos.Akinek van pénze, még a pokolban is királyi színvonalon és nyugalomban él.

2022. aug. 30. 19:20
 20/23 A kérdező kommentje:

De, arányaiban jobban jön ki, éltem kint én is.

Hogy a Te példádnál maradjunk, legyen 800 ezer a bérelt lakás (rezsivel együtt). 3 millió nettóból (annyit kerestem, mint munkavédelmi mérnök) akkor is maradt 2,2 millió, ami már költőpénz (kaja, ruha, utazás, megtakarításra félretett pénz, autó fenntartás, stb).

Kaja, ruha, napi dolgok nem drágábbak, mint itthon, szolgáltatás az valamivel drágább, na de 2,2 millából azért még félretenni is tudtunk úgy, hogy nem kellett nézni az árakat a hipermarketben.

Itthon akkor mondjuk 600 nettóból 150 + rezsi a lakás, marad 400 körül. Azért nagyságrendbeli különbség.

(Családi okok miatt jöttünk haza, anyukám végstádiumos beteg, szeretnénk vele lenni, míg lehet most.)

2022. aug. 30. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!