A fidesz miért nem az emberekre költötte azt a 700 milliárd forintot, amit a vodafone felvásárlására költött?
#27 Figyelj, az összes közalkalmazott keveset keres, nagyon keveset.Ha a tanárok kapnak, akkor kell kapni az általános és középiskolai tanároknak, az egyetemi oktatóknak, az óvónőknek, a bölcsődei kisgyermeknevelőknek, a gyógypedagógusoknak, a pedagógiai asszisztenseknek, tanársegédeknek, a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörökben dolgozóknak(ők kb sosem kapnak semmit, megalázóan keveset keresnek).Ez csak az oktatás.
A tűzoltók is éhbérért robotolnak, akkor már kapásból nekik is lehet duplájára emelni a fizetésüket, az orvosok még so-so, de az ápolónők kiritikusan alulfizetettek, akkor nekik is ugyanúgy emelni kell.
Arról már ne is beszéljünk, hogy az állami szférában, hivatalokban dolgozó közalkalmazottak szintén borzasztóan keveset keresnek.Ez iszonyatos pénzösszegeket jelent.
Ja, én vagyok fogyatékos, látszik, ezért a #27-esnek 3 millió tanár. :DDD
Kicsit se szánalmas. :DDD
"Ha a tanárok kapnak, akkor kell kapni [...]"
Ami még mindig nincs félmilliónyi ember se.
Vagyis igen, tudnának belőle adni egy időre egy jelentősebb emelést.
"Arról már ne is beszéljünk, hogy az állami szférában"
Remélem tudod, hogy most azt írtad le, hogy ne emeljünk senkinek, ami egy elég gerinctelen hozzáállás.
Amit leírtál az kb. ez a logika: mivel most nincs pénzünk MINDENKINEK SOKKAL emelni, ezért ne emeljünk senkinek és mindenki haljon éhen.
Pont azért működnek más országokban a rendszerek, mivel mindig adott területeket tettek először rendbe és nem egyszerre mindent.
Vagyis ha volt kis pénzük, akkor azt egyből visszaforgatták és nem mentegetőztek, hogy azért nem emelnek egy bizonyos területen dolgozóknak, mert más területen nem tudnak emelni akkor.
#32 A 27-es válaszommal téged cáfoltalak, pontosabban azt az állításodat, hogy a 700 milliárd egy évig 20 ezer forint emelésre lenne elég a tanároknak: ez 3 millió ember fizetésemelésére lennne elég, de nincs ennyi tanár. Kiszámoltam másik kommentben, hogy 140 ezer tanárral számolva havonta bruttó 416,666 forint emelésre lenne elég ez a pénz.
A fogyatékosozó kommentelő nem én voltam. Bár kezdek vele egyetérteni, mert láthatóan nem megy se a szövegértés, se a matek.
Azt nem én írtam.
Az én állításom erre vonatkozóan ebben a kommentben találod: #16
"A fogyatékosozó kommentelő nem én voltam. Bár kezdek vele egyetérteni, mert láthatóan nem megy se a szövegértés, se a matek."
Pedig, ha azt gondolod, hogy engem cáfoltál, miközben nem is én írtam, akkor inkább rád igaz. :)
Ez egyébként de, szövegértés kérdése.
Ha megnézed, hogy ki képviselte, hogy számoljunk bele mindenkit, mindenféle pedagógiai asszisztenst, akkor már elég jól látszik, hogy ugyanezt az irányt képviseli a #31.
Vagyis még logika alapján is az következik ,hogy ha én reagálok a #32-esre, hogy ez nem számít annyira, mint gondolja, akkor jó eséllyel nem én írtam.
#36 Mert, miért ne kellene őket beleszámolni?Oktatásban dolgoznak, nagyon keveset keresnek, nekik nem jár emelés??Miért is nem???
Ha már az oktatásban dolgozók kapnak, a tűzoltók miért nem?Az ápolónők miért nem?Ha az oktatásban emelnek, majd a többi közalkalmazott nem fog emelést akarni?Dehogynem, mert semmit nem keresnek jóformán.
Meg kell nézni milyen ellenségeskedéshez vezet az eü-ben is, hogy csak az orvosok kaptak emelést, az ápolók meg nem.
Vagy a rendőrségen, ahol nem mindenkinek adtak fegyverpénzt.
Ilyet nem lehet megcsinálni, hogy minden alulfizetett közalkalmazott közül csak egy szűkebb rétegnek jól megemelem a fizetését.Elég hülye vagy, ha ezt nem látod át
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!