Ha az ellenzék került volna kormányra akkor nem szállt volna így el a forint?
Ha igen, akkor miért?
Ha nem, akkor miért?
"Abban az esetben politikai panel mondat, ha az elmúlt 15 évben strucc módjára éltél és fogalmad sincs a külvilágról."
Nem, nem ebben az esetben. Hanem abban az esetben ha annyi nincsen benned hogy leird az érveidet.
Amit pedig a második részben írtál azzal kellett volna kezdeni. Ez egy kérdés, ha úgy tetszik egy asztal ahova le lehet ülni értelmes diskurzust folytatni egymással. Ez nem mondás hogy megvádolsz vele hogy én dugom homokba a fejem.
Ja, én is itt éltem az elmúlt 15 évben meg te is. Nagyon nagyot mondtál. Tehát nyilván szerinted ha normális ember vagyok akkor nem is kérdés hogy veled érték egyet :) Ez elég arrogáns nem gondolod?
Mit hazudik Orbán a háborúval kapcsolatban? (kérlek ne írd le hogy mindent :DDD) bár többet nem nézek ki belőled szóval felőlem írd. És a pro orosz hangokra is kíváncsi vagyok.
1, de ebben az esetben. Ha követted az elmúlt évek eseménxeit, híreit akkor a hírek egy része el jutott hozzád. Ha nem követted akkor meg nem.
2, ezek rendszeresen elhangzanak itt a gyakorin illetve a kormánykritikus anyagoknál, szimplán csak nem akartam ismételni ( mint amit itt is látsz, naponta 15 ugyanolyan kérdés ugyanazokkal a válaszokkal )
3, a "normális" embernek van saját véleménye, amit az általa befogadott információk alapján állít fel. Nem kell egyeznia az enyémmel, akkor baromi unalmas világunk lenne.
4, nem írtam egy szóval sem hogy Orbán hazudik a háborúval kapcsolatban, viszont a gáz esetében ez megtörtént :)
"de ebben az esetben. Ha követted az elmúlt évek eseménxeit, híreit akkor a hírek egy része el jutott hozzád. Ha nem követted akkor meg nem."
Követtem, de lehet hogy teljesen más következtetést vontam le belőle mint te. Megint csak megkérdezem: Activity játékot játszol? Minek válaszolsz egy kérdésnél ha csak jössz lesajnálni a másikat és beszólogatni. Miért vagy ilyen?
"2, ezek rendszeresen elhangzanak itt a gyakorin illetve a kormánykritikus anyagoknál, szimplán csak nem akartam ismételni ( mint amit itt is látsz, naponta 15 ugyanolyan kérdés ugyanazokkal a válaszokkal )"
Ha nem akarsz ismételni akkor nem kell billentyűzetet ragadni, de még azokat a kérdéseket sem linkeled be amikre gondolsz és amikben kimerítő válaszok vannak frázis puffogtatáson kívül mint amit csinálsz.
"3, a "normális" embernek van saját véleménye, amit az általa befogadott információk alapján állít fel. Nem kell egyeznia az enyémmel, akkor baromi unalmas világunk lenne."
Neked egyenlőre nincsen igazán véleményed így nem tudom hogyan egyezhetne vagy épp nem egyezhetne. Nem is mondtam hogy kellene egyeznie.
"4, nem írtam egy szóval sem hogy Orbán hazudik a háborúval kapcsolatban, viszont a gáz esetében ez megtörtént :)
rendben, nem hazudik a háborúval kapcsolatban akkor viszont ezt magyarázd el:
"és a kormány együtt hazaduk Putyinnal a magyar nép érdekeivel ellentétesen."
Ezekre lennék kíváncsi tőled. Mik ezek a hazugságok?
1, nem játszok activityt és most sem szóltam be.
2, megint a frázis puffogás. Használd a keresőt.
3, ugyanezt tudom mondani: kint a nevem, használd a keresőt vagy a googlet.
""és a kormány együtt hazaduk Putyinnal a magyar nép érdekeivel ellentétesen."
Ezekre lennék kíváncsi tőled. Mik ezek a hazugságok?"
Ilyen pl a háború előtti nagy orosz gázüzlet, amiről Orbán Viktok vigyorgó pofája mellett mondta maga Putyin hogy mi ötödáron kapjuk a gázt. Ezzel gyakorlatilag megnyerte a Fidesz a választást, miután kiderült hogy nem ötödáron hanem sok esetben tőzsdei árnál drágábban és úgy néz ki nem is eleget - ezért mennek gázért kuncsorogni - ráadásul mindezt 15 évre titkosítva, tehát azt sem tudjuk mennyire bsztak át minket.
Ugyanez a PAKS2, Orbán a kiment, megállapodott, hazajött kész tényekkel, a parlament mindent elfogadott és a hitelkonstrukció olyan rossz volt, hogy 2-3 évre rá már vettek fel piaci hitelt mert abból olcsóbb volt finanszírozni az oroszt :D
Persze ezt is utólag elmondva, titkosítva. Olyan ismeretlen, titkos megállapodásra helyezte az ország energiaellátásának biztonságát amiről senki nem tud semmit, nem átlátható és ami a legrosszabb: egyetlen egy bázison alapul. Korábban Orbán is a diverzitás mellett érvelt, mert az előnyös lett volna számunkra ( még 4-6 évvel ez előtt is, tehát kormányon nem ellenzékben ) amiből maradt a 100% orosz függés. Azt pedig már jóval korábbról tudjuk, hogy minél magasabb az orosz függés aránya annál drágább a gáz ( piaci verseny hiányában ) és annál magasabb az orosz politikai befolyás. Kis érdekesség 8 évvel ez előttről:
Akkor is röhögött rajta mindenki itt a gyakorin, aztán most mit látunk? Sok tekintetben szembefordulunk az EUval, hogy az orosz "barátság" megmaradjon. A NATOban már rőg óta nem tekintenek partnernek, az orosz közelség és a külügyi kémbotrány miatt. Gyakorlatilag nem vagyunk megbízhatóak, nem kezelhetünk fontos információt - pl ezért sem tudtunk arról amiről minden NATO ország, hogy az oroszok mikor és hogy támadnak :)
Szembefordulunk a szomszédainkkal, oda a V4-is.
Mindezt miért? Hogy drágábban vehessük a gázt az oroszoktól, mint a megfagyni készülő németek a miértet pedig ott találod a guruló hordó cikkjében.
Rövidebb lenne a lista, ha azt kellene összefoglalni, hogy az elmúlt három kormány miben nem hazudott a választóinak és a népnek. Korábban ezek leginkább sima belföldi korrupciós ügyek és pár kisebb-nagyobb egyéb sztory volt. Ennek is meglett az eredménye, elég csak a gazdasági mutatókat megnézni, de ezt még azzal tetézni hogy egy világpolitikai balhé közepén a saját, magunk által választott szüvetségeseinknek intünk be az azért meredek.
"1, nem játszok activityt és most sem szóltam be."
Fejlődsz. Ezzel kellett volna kezdeni, az első hozzá szólásoddal össze sem hasonlítható.
"2, megint a frázis puffogás. Használd a keresőt.
3, ugyanezt tudom mondani: kint a nevem, használd a keresőt vagy a googlet."
Ha én kérdezek akkor te válaszolsz(ha akarsz), te állítasz valamit akkor ne a google legyen már a hivatkozási alap kérlek. Ennyi erővel egyik kérdésnek sincsen semmi értelme hiszen ha nagyon akarjuk 100% megválaszolható a google segítségével. Ha más kérdésnél látlak csak úgy véletlenül akkor majd ott el olvasom, de ha a kérdésemre válaszolsz akkor tisztelj meg azzal hogy rendesen teszed, nem mintha valami szerzetes rend lennénk de na.
"Ugyanez a PAKS2, Orbán a kiment, megállapodott, hazajött kész tényekkel, a parlament mindent elfogadott és a hitelkonstrukció olyan rossz volt, hogy 2-3 évre rá már vettek fel piaci hitelt mert abból olcsóbb volt finanszírozni az oroszt :D
Persze ezt is utólag elmondva, titkosítva. Olyan ismeretlen, titkos megállapodásra helyezte az ország energiaellátásának biztonságát amiről senki nem tud semmit, nem átlátható és ami a legrosszabb: egyetlen egy bázison alapul."
Ha nem tudunk róla semmit mert titkosítva van, akkor honnan lehet tudni hogy olyan borzasztó konstrukció? Egyébként nem minden esetben azért van valami titkosítva mert sumákság van mögötte, hanem sok esetben pl az állami infrastruktúra működése és finanszírozása nemzetbiztonsági okokból titkosított mint ahogyan ez minden létező országban előfordul ugyanis ha nem lenne titkos akkor sokkal könnyebben támadható egy ország hiszen a másik pontosan tudja hová kell ütni.
"Sok tekintetben szembefordulunk az EUval, hogy az orosz "barátság" megmaradjon. "
Miben is fordultunk szembe az EU-val? Milyen konkrétumokat tudsz amivel kapcsolatban szerinted nem kellett volna az EU-val szembefordulni?
"Ha nem tudunk róla semmit mert titkosítva van, akkor honnan lehet tudni hogy olyan borzasztó konstrukció?"
Erre megint csak azt tudom mondani, mint korábban: te nem tudsz róla. A hitelszerződés lett titkosítva, a műszaki tartalom nem és arról első perctől tudjuk, hogy nem jó. Nem felel meg a villamosenergia rendszerigényünknek. De erről is több tucat kérdés volt a gyakorin :)
A hiteltörlesztés kapcsán pedig maga az állam ismerte el a másik hitellel történő kiváltást, ez pedig cksa egy okból lehet indokolt: a piaci olcsóbb.
"állami infrastruktúra működése és finanszírozása nemzetbiztonsági okokból titkosított "
Ez mese.
"Miben is fordultunk szembe az EU-val?"
Semmiben... :D
"Ennyi erővel egyik kérdésnek sincsen semmi értelme hiszen ha nagyon akarjuk 100% megválaszolható a google segítségével."
Az oldal szabályzatában benne van - amire emlékeztet a kérdés kiírásánál is, hogy ne kérdezd meg ugyanazt hatszor, használd a keresőt. Elfogadtad amikor regisztráltál..
"Az oldal szabályzatában benne van - amire emlékeztet a kérdés kiírásánál is, hogy ne kérdezd meg ugyanazt hatszor, használd a keresőt. Elfogadtad amikor regisztráltál.."
Ez politika témakör, ami alapból nem annyira egzakt mint pl a természet tudományok így csacsiságokat beszélsz. Van hogy egy egy konkrét kérdés megválaszolásához szükséges ismeretanyag és hírek napról-napra változnak.
Így a folyamatos diskurzus biztosítása érdekében bezony néha újra megkérdezik ugyan azt ami "má vót" és néha teljesen más válaszok érkeznek mint akár 2 hete, 2 hónapja vagy fél éve. Emellet az oldal is abban érdekelt hogy sok kérdés legyen, sok kattintással ezáltal sok oldalbetöltéssel és ezáltal reklám bevétellel. Ha ugyan az a kérdés 10x szerepel akkor nyilván akit igazán érdekel az végigmegy mind a 10-en és elolvassa az összes választ. Szerintem ez ebben a témában nem baj, még ha egyesek az oldal magdianyusának is érzik magukat.
"Semmiben... :D"
Ha nem gondolnám hogy ezzel cinikus vagy akkor újból megkérdezném hogy miben konkrétan? Hisz te írtad hogy szembe megy. Nem azt állítottam hogy nem így van, hanem megkérdeztem miben. Ezért kár gúnyolódnod.
"Ez mese."
Értem, tehát szerinted a többi ország ahol az ilyen jellegű információkat titkosítják az ott is csak mese.
"Erre megint csak azt tudom mondani, mint korábban: te nem tudsz róla. A hitelszerződés lett titkosítva, a műszaki tartalom nem és arról első perctől tudjuk, hogy nem jó. Nem felel meg a villamosenergia rendszerigényünknek."
Ez attól függ mi volt a cél a beruházással. És melyik szakember állítja ezt?
"A hiteltörlesztés kapcsán pedig maga az állam ismerte el a másik hitellel történő kiváltást, ez pedig cksa egy okból lehet indokolt: a piaci olcsóbb."
Nem, nem irreálisan drága pl, egy hasonló 2500 MW-s reaktort építenek éppen Amerikában 25 milliárd dollárért.
"Nem azt állítottam hogy nem így van, hanem megkérdeztem miben. Ezért kár gúnyolódnod."
De ezek olyan triviális dolgok, hogy értelmetlen megkérdezni. Veled nem jött szembe megállítjuk Brüsszelt plakát? Fellapozod valamelyik hírdoldalt, tökmindegy melyik oldalét és mindent megtalálsz ezekkel kapcsolatban évekre visszamenőleg.
"Értem, tehát szerinted a többi ország ahol az ilyen jellegű információkat titkosítják az ott is csak mese."
Nincs még egy olyan ország, ahol így döntöttek volna atomerőmű építésről mint mi...
"Ez attól függ mi volt a cél a beruházással. És melyik szakember állítja ezt?"
Az összes. Elég csak fellapozni a rendszerirányító aktuális adatait és tádáá. Ez viszont inkább "tudományos" kérdés, mivel egzakt és mérhető. Több tíz oldalas értekezések voltak erről.
"Nem, nem irreálisan drága pl, egy hasonló 2500 MW-s reaktort építenek éppen Amerikában 25 milliárd dollárért."
Abban az Egyesült Államokban ahol a melósok annyit keresnek, mint Magyarországon? Vagy egy másikban? Nem azt írtam, hogy az erőmű drága, hanem azt hogy a hitelkonstrukció nem megfelelő, mert a lehívott orosz hitelt a piacról felvett hitelből olcsóbb volt visszafizetnünk. továbbá az szerepel a hitelmegállapodásban, hogy 2031-től kell elkezdenünk törleszteni, de most 2022-ben még építési engedélyük sincs, atomerőmű mostanság nem nagyon épült meg ennyi idő alatt. Tehát mi már akkor fizetni fogjuk a termék törlesztőjét, amikor az még készen sem lesz. A jelenlegi helyzetben az sem biztos, hogy ez elkészül egyáltalán...
Arról se feledkezzünk meg, hogy ez finanszírozási/hitelszerződés ez EURO alapon lett megkötve az oroszokkal. Azóta az Euro árfolyam felszökött 305-310 forintról 410-re! Az a 3785 milliárd forintos összes ma már 5125 milliárd forint, 35,5%-kal többe kerül, mint amikor aláírtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!