Mitől van az a jelenség, hogy a kormányt meg úgy
általában a politikusokat még sokan úgy is pártolják,
hogy megszorításokat vezenek be?
Figyelt kérdés
Gondolok itt főleg az új rezsiszámításra. Nem tudom ki hogyan érzi, de lassan úgy vagyok vele, hogy két dolgot tudok feltételezni, legalábbis ezt a két elméletet állítottam fel, persze ettől még nem biztos, hogy igaz: 1. Az elmúlt közel egy évtizedben, de különösen az elmúlt 1-2 évben komoly lakosságcsere ment végbe Magyarországon. A 2. teóriám meg az, hogy az emberek nagy része azt hiszi, hogy az új rezsiszámításból fakadó rezsitöbblet majd csak szimbolikus lesz és ugyanúgy marad mellette minden másra is pénz ugyanúgy mint eddig. Magyarán azt hiszik, hogy a május előtti állapotra fog a helyzet újra konszolidélódni maximum télre. Egyszerűen mást nem tudok elképzelni, mert az még rendben van, hogy sem élőben meg sem szóban nem tiltakoznak már azt is megértem. Biztosan sokan belefásultak meg az emberek már immunisabbak nem úgy mint 2006-ban mikor akkor először csalódtak egy nagyot. Viszont az, hogy még ezek után is dícsérik mintha kb. tavaly ilyenkor lenne és lonjunktúrális állapotok ez egyszerűen nem fér a fejembe. Ti mit gondoltok erről?
Az emberek tudják, hogy vannak jobb és rosszabb időszakok. És ha rosszabb időszak van, akkor muszáj kicsit lejebb adni az igényekből. Példa erre, hogy most nagyon magas a benzin ára, az emberek is tudják, hogy a stop nem tarthat a végtelenségig, ezért nem fognak vasvillával az utcára vonulni, ha eltörlik azt.
2022. aug. 22. 22:09
3/20 anonim válasza:
1
:DDD
2022. aug. 22. 22:10
4/20 A kérdező kommentje:
2-es Ez igaz viszont nem teljes magyarázat mégsem erre a jelenségre. Ugyanis régen is voltak jobb és rosszabb időszakok és akkor az emberek ezek szerint nem tudták? Mert régebben még kisebb dolgokért is hangot adtak a nemtetszésüknek.
2022. aug. 22. 22:12
5/20 anonim válasza:
Árokpart, igazad van, primitívek az emberek, azt nézik hülyének, akinek nem tetszik, ami itt van. Ész nélkül fizetni fogják a megemelt rezsiköltségeket is, birka itt már szinte mindenki.
2022. aug. 22. 22:14
6/20 anonim válasza:
1
Szegény metkósok. Bár amúgy nem szegények.
2022. aug. 22. 22:14
7/20 anonim válasza:
"Legyen Ön is meteorológus!"
2022. aug. 22. 22:15
8/20 anonim válasza:
Hogy agyadra ment ez a rezsi. Nem érted, hogy brutálisan felmentek a nemzetközi energiaárak az elmúlt hónapokban? És hogy a szankcióháború miatt lehet, hogy nem lesz se gáz, se olaj? Tehát spórolni kell? Esküszöm, egy óvodásnak több esze van.
Szerencsre a többség nem ilyen fafejű. Vidéki rokonaimnál már működik napelem, napkollektor, halomban áll a tűzifa. Új házban hőszivattyú lesz.
2022. aug. 22. 22:17
9/20 anonim válasza:
2006-ban minden erre utaló jel nélkül kezdtek el megszorításokat bevezetni. Nem volt még világválság, a globális világgazdaság szárnyalt.
Most meg már lassan 3 éve tartó krízisen vagyunk túl, és most kezdtek el szigorítani. Másik tényező, hogy nincs értelmes alternatíva. Leváltjuk Viktorékat, és? Kire? És mit fog az megoldani?
2022. aug. 22. 22:17
10/20 anonim válasza:
Hát nem tudom de nekem kedvezőbb az orbán féle megszorítás ahol 20 százalékkal lesz több a villanyszámlám, mint az MZP féle ahol 300 százalékkal több lett volna és kaptam volna mellé két jó tanácsot. Takarékoskodjak és szereljek fel napelemet.
Eddig is takarékoskodtam, és objektiv okok miatt holnapra nem tudok napelemet felszerelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!