Akiket zavart a vasárnapi boltzár, tegnap is fortyogtak
dühükben?
Figyelt kérdés
Hiszen tegnap is hétvégére esett egy ünnep, ezért nem voltak nyitva a boltok. A fő érv a vasárnapi boltzár ellen az volt, hogy ne akarja az állam "lekorlátozni" őket abban, hogy vasárnap boltba menjenek, mert egész héten dolgoznak. Akkor szombaton se, ha augusztus 20. szombatra esik, is lehessen menni!
Készüljetek, október 23. vasárnapra esik, akkor is zárva lesznek a boltok. Ja, megint eltűritek, mert évente csak 2 alkalom, nem 52... ennyit rólatok.
A kérdező nyilván nem érti a különbséget a nemzeti ünnep és a minden vasárnap között.
2022. aug. 21. 19:30
2/24 A kérdező kommentje:
Értem. De leírtam a nyitvatartók érvét, hogy szeretnének hétvégén, sőt, akkor boltba menni, amikor akarnak. Tehát március 15., augusztus 20., október 23. - hétfőtől vasárnapig sose legyen boltzáras nap, mert ne akarják az önhitt, szabad embereknek megszabni, akarnak-e aznap boltba menni.
2022. aug. 21. 19:33
3/24 anonim válasza:
Nem érti a különbséget a 11 ünnepnap és az 52 vasárnap között.
Az 52 közel ötszöröse a 11-nek, kérdező. Tudod, mintha közel ötszörösére emelnék a gázszámládat. Persze, ha ezt ŐK teszik, akkor neked az se baj, ugye?
2022. aug. 21. 19:33
4/24 anonim válasza:
ausztriában mondjuk általános a vasárnapi boltzár
2022. aug. 21. 19:36
5/24 anonim válasza:
Nem csak ott, minden országban.
2022. aug. 21. 19:44
6/24 anonim válasza:
5-ös, vagyis szerinted (csonka) Magyarország nem ország? Egész Magyarország pedig micsoda? Mennyország?
(Feltételezem, tudod, honnan van ez a mondás.)
2022. aug. 21. 19:48
7/24 anonim válasza:
Most sem állítja meg senki azt, aki nem akar vasárnap nyitvatartási.Nekem személy szerint nem fontos, hogy vasárnap tudják vásárolni, mert hétköznap délelőtt szoktam elintézni, de szerintem az állam ne szóljon bele a nyitvatartásba.
2022. aug. 21. 20:01
8/24 A kérdező kommentje:
8: tehát augusztus 20-án se
2022. aug. 21. 20:03
9/24 anonim válasza:
úgy tűnik sztálin és a kapitalisták mégis egyetértettek egy dologban
a vasárnapi munkanapban
2022. aug. 21. 20:04
10/24 anonim válasza:
Egyébként, ha lenne alapjövedelem, minden állampolgárnak, akkor pl egy nappali tagozatos egyetemi hallgatónak se kellene dolgozni heti 3-4 napokat...előadásai mellett, én tudom magamról, hogy én mikor újra kezdtem az egyetemet mesterszakon, 2 szakmával és 1 alapdiplomával a hátam mögött, még a rendszeres szociális támogatás mellett se tudtam volna talpon maradni, szóval dolgoznom kellett így is-úgy is... ha meg azt vesszük, akkor mondjuk van 2 szabadnap hétköznap előadásaim miatt, meg van 2 szabadnapom hétvégén, akkor nagyjából ide kellett belőni a munkanapjaimat, de ha lett volna mondjuk pont annyi alapjövedelem, amiből a kollégiumi havi díjat és élelmiszerre költsek, akkor már kevesebb időt kellett volna töltenem a munkára... érted? ha vasárnapot elvennéd tőlünk, akkor adjál helyette mást.... mert vasárnap azért dolgozik hiper szupermarketben egy diák, mert más nincs.. vagy van a statiszta munka, ahol napi 12 órás egy forgatási nap... megint csak olyan dolog, hogy... ezt is bírni kell....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!