Tényleg sokan fogják elköttetni magukat a CSOK behajtás elől? Mindenkinek meg fogják így adni a méltányosságit?
A legtöbb esetben ahol bevállalták 3 gyerekes CSOK-ot a semmire a fiatalok, azok egy része már szétment mint pár, vagy tegyük fel 1 gyerekig jutottál és azt mondták hogy nekik ez elég, nem kell nagy család ez is nehéz. Elvileg a CSOK-osok nagy része így járt. De az ingatlan sorsa meg a hitelek még mindig kérdésesek. Az ingyen 10 millió után valami 40 millió körül akar visszakérni a Fidesz, a kedvezményes hitelek helyett meg büntető kamatos hiteleket akar ami szintén nagyon húzós lehet.
Érthető hát hogy sokan el akarják ezt kerülni, akik a semmire vették fel ezt a támogatást, nem hiszem hogy olyan anyagi helyzetben lennének hogy nevetve vissza tudják fizetni a 40 milliót és egy életen ágy horror kamatú hitelt. Viszont így meg elárverezik az ingatlant amit CSOK-ból vettek. Az pedig az ingatlanárak radikális csökkenéséhez vezetne.
Elvileg van egy kiskapu: meddővé kell tenned magad, és akkor méltányosságit kaphatsz Novák Katalintól mint köztársasági elnöktől, így nem kell fizetned a büntetéseket. Arról szerintem nem szól a törvény, hogy ha mesterségesen és szándákosan teszed magad meddővé az különbözik-e bármiben attól ha természetes úton lennél meddő.
A Fidesz minden ilyennek meg fogja adatni a méltányosságit, hogy elkerülje az ingatlanárak bezuhanását? Mert akkor összeomlana az építőipar is! Ez nem lehet az érdekük! Elintézik, hogy megkapja minden CSOK-os a felmentést, akkor is ha nem tett eleget a vállaltaknak?
"A legtöbb esetben ahol bevállalták 3 gyerekes CSOK-ot a semmire a fiatalok, azok egy része már szétment mint pár, vagy tegyük fel 1 gyerekig jutottál és azt mondták hogy nekik ez elég, nem kell nagy család ez is nehéz. Elvileg a CSOK-osok nagy része így járt."
Ezt te honnan vetted? Miből gondolod?
#11 "Ezt te honnan vetted? Miből gondolod?"
Sehonnan. Egyszerűen rosszindulatú és szeretné ha így lenne.
#14 Nem tudom mi a válasz, azért kérdeztem. Erre 38%-ra le vagyok értékelve. Eszerint a pontozók 62%-nak egyértelmű a válasz. Bezzeg ezek mégsem voltak képesek leírni hogy honnan van az infó, ahogy a kérdező sem. Ellentmondásra jutottunk, tehát valóban az lehet amit írsz, rosszindulat, és ez vonatkozik a pontozók 62%-ra is!
Na így segítsen az ember ezeknek itt...
Nem stimmelnek a feltételek! Ha fiatal, akkor azért nem lehet. Ha nincs 3 gyereke, akkor meg azért. De egy elköttetésnek nyoma van. Ha a doki titokban megcsinálná, akkor meg minek? Ennyi erővel kiadhatná a meddő papírt elkötés nélkül.
Itt vannak a feltételek az elkötéshez:
“ Családtervezési célból művi meddővé tételt kérelmezhet a cselekvőképes, 40. életévét betöltött, vagy három vérszerinti gyermekkel rendelkező 18. életévét betöltött cselekvőképes személy.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!