A jobboldaliak miért örülnek az összeszerelő gyáraknak?
-Keveset fizet
-Tönkreteszi az egészséget
Ez csak az államnak jó.
"hazugság, 300-350 nettó alatt nem visz haza aki nem lébecol"
Na ez a kamu, hogy 300-350-et kap valaki csakúgy. Műszakvezető lehet, de egy pályakezdő fiatal bruttó minimálbére 280 ezer körül. Tudom, mert az én kezdőm is annyi volt. Úgyhogy itt te hazudsz, 1 pipás! Bár fideszestől nem meglepő.
"ülsz egy széken, és nyomkodsz egy gombot"
Te is csak képeslapon láttál még gyárat.
"mindenki 40 órát dolgozik egy héten, csak valaki 3 napot 12 órázik 3 napot meg otthon van"
15×12=180; heti 45 óra
Munkaidőkeret miatt ez ráadásul nem is számít túlórának.
"Attól,hogy több pihenő napja van,a 12 óra egyhuzamban állás nem lesz 8."
nem egy helyben kell állni 12 órát, hiszen állandóan mozogni kell, és egyébként van 2*20 perc szüneted
és tegyük hozzá, hogy ezt azt végzi akiknek semmiféle más értékesíthető tudásuk nincs, csak a fizikai munkavégző képességük
mert aki már bármihez is ért, annak már jobb munkát tud adni akár ugyanaz a gyár is
A lerohasztott oktatással rengeteg embertől elveszitek ezt a lehetőséget, hogy ilyen pozíciókba kerüljenek. Ha normálisan működne az oktatás, akkor itt nagyon komoly szellemi tőke lenne ebben a népben. De nem, nektek a jobbágysor kell. Elég a zsíros kenyér, meg a csapvíz, ünnepnapokon meg a kőbányai.
4 műszakban +4 nap túlórával van 300 max,ami azt jelenti,hogy 4-ből 3 nap 12 órát dolgoztál,4x egymás után.
Nyugaton heti 40 óráért 2x ennyit kap
"nem egy helyben kell állni 12 órát, hiszen állandóan mozogni kell, és egyébként van 2*20 perc szüneted"
Te elolvastad, amit írtál? 12 óra alatt elég 2x20 perces szünet? Normális helyeken 8 óra alatt van 4 szünet.
"15×12=180; heti 45 óra
Munkaidőkeret miatt ez ráadásul nem is számít túlórának."
de, az 5 óra túlórának számít hetente
elég sok műszakbeosztás csináltam már 160-176 óra szokott kijönni
"Te elolvastad, amit írtál? 12 óra alatt elég 2x20 perces szünet? Normális helyeken 8 óra alatt van 4 szünet."
na akkor szerinted sem kell végig állni a 12 órát ugyebár
nem vagyok műszakfelelős, úgyhogy nem tudom pontosan hány szünet van, csak azt, hogy törvényileg mennyi a kötelező
:D
Na igen,hatalmas luxus 2x20 perc szünet 12 órában.
Irodistának fél órás ebédszünet van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!