Hosszú távon fenntartható a rezsicsökkentés?
Hát, minden közmű ágazatnál nem.
Az egyiknél, pl:villanynál fenntartható lenne, cserébe a gáznál nem.
Nem tartható fenn, mint minden alacsonyan tartott hatósági ár, ezért is van most rezsicsökkentés-csökkentés.
Kommunizmusban sem volt ez fenntartható.
Úgy tűnik sikerült?
Olyan ez, mintha minimálbérből élnék nagylábon.
Oké, van hitelkártya, Provident,gyorskölcsön, zaci, anyámék, haverok..aztán bezárul a kör és a nyakamba ömlik a car, mert mindenki szeretné látni a pénzét.
De én még mindig szeretnék többet költeni, mint a bevételem.
Szerinted?
Eladhatom a vesémet, futtathatok nőket, csalhatok, lophatok.
Legális? Nem. Fenntartható? Igen, mindaddig, míg meg nem bukok.
Következmények nélkül marad? Persze, hogy nem.
Nincsenek az energia árak elszabadulva csak mások a viszonyítási pontok.
Átlag német/osztrák fizuból eddig a fizetés 8%a ment rezsire.
Most menni fog 12-16%.
Magyar átlag fizuból eddig ment 26% rezsire...ősztöl ki tudja mennyi lesz.
Tehát eleve nevetséges volt a rezsicsökkentés.
Európai fizetések kellenének.
Ezeket pedig erős szakszervezetekkel és a jogaikért bátran kiálló munkavállalókkal lehetne elérni.
Mert magától nőni nem nagyon fog.
Szerintem rezsicsökkentés addig lesz, amíg fidesz lesz. A baloldal biztosan eltörölné rögtön. Illetve most trendin megfogalmazva "szociális alapon" tennék elérhetővé, magyarul a 7 gyerekes munkanélküli cigány családoknál hagynák meg..
A fidesz alatt szerintem megmarad, max változik egy kicsit. Pl éves limitet még lejjebb viszik, vagy megemelik egy nagyon kicsit az árat.
Aki azt mondja, hogy máshova fizetjük meg a rezsicsökkentést, az nagyon érdekelne, hogy milyen plusz adókat fizet, mert én az elmúlt 10 évből csak adócsökkentésekre, adó jóváírásra, nyugdíjcsökkentésre és mindenféle támogatott programokra emlékszem.
8: 2014-től kb. 2021 közepéig, vagyis 7 éven keresztül nagyrészt szemfényvesztés volt a rezsicsökkentés, mert a piaci ár általában alatta volt a rezsicsökkentett árnak, és amikor a piaci ár csökkent, akkor sem csökkent a hivatalos ár, vagyis ebben a 7 évben ráfizettünk a rezsire többnyire, nem pedig csökkentve volt, az egy 2019-es csúcsot kivéve:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!