Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az most jó hogy akik keveset...

Az most jó hogy akik keveset fogyasztanak csak azoknak megmarad a rezsicsökkentés?

Figyelt kérdés

Ugye gáz esetében: 144 köbméter/hó a határ.

Áram: 210 kilowattóra/hó.

Akik felette fogyasztanak bármelyik hónapban azoknak meg tessék a piaci árat fizetni.

Én beleférek a limitbe. 😁

2022. aug. 12. 08:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Akadjaton már le erről, hogy "kinek mit intézett a kormánya", ez egy ordas nagy baromság és primitív, aki papagáj módjára ezt ismételgeti, szinte minden kérdésnél megjelenik egy-két ilyen válaszoló, aki roppant eredetinek gondolja az új szlogen beböfögését! Szép dolog minden felelősséget áthárítani a vidéki nyugdíjasokra, de vegyétek tudomásul, hogy ami ma ebben az országban van, az mindegyikünk felelőssége, bár tudom, hogy nagyon kényelmes ezt áthárítani és megint mást hibáztatni, pont úgy, mint a kormány csinálja, csak ti a sorosozás, brüsszelezés helyett nyugdíjasoztok és ebből is látszik, hogy a kormány nagyon ügyesen manipulál titeket is. És még ti mondjátok magatokat gondolkodó, okos embernek, holott pont azt az aljas, romboló ideológiát képviselitek, amit fentről láttok és pont olyan könnyen és birka módra estetek bele a gyűlöletkeltés csapdájába, mint aki elhiszi, hogy a migránsok, gyurcsány és az EU miatt miatt vagyunk ilyen helyzetben. Semmivel sem vagytok különbek, mint a kormány.

8 millió szavazópolgárból 2,5 millió nyugdíjas. Ebből nem lenne 2/3, tehát ezek után felesleges mindent az ő nyakukba varrni. Nem hiszem, hogy bármelyikőtök elment volna önkéntesen kampányolni az általa választott párt érdekében, vagy akár a saját környezetét megpróbálta volna hatékonyan, észérvekkel befolyásolni. Ez egy olyan kollektív felelősség, amiből minden egyes ember kiveszi a részét és ha tetszik, ha nem, itt nem csak a fidesz szavazók szívnak, hanem mindenki közvetve vagy közvetlenül, legyen szó rezsiemelésről, inflációról, üzemanyag, alapanyag, szakember hiányról, gazdasági recesszióról, környezetrombolásról.

2022. aug. 12. 10:16
 12/21 anonim ***** válasza:
47%

#11: "kinek mit intézett a kormánya", ez egy szép öngól Orbántól, csak hogy focis hasonlattal megértsd.

"ami ma ebben az országban van, az mindegyikünk felelőssége"...

nem, nem mindegyikünké, max annyiba hogy nem hoztam magammal még egy embert szavazni.

"8 millió szavazópolgárból 2,5 millió nyugdíjas. Ebből nem lenne 2/3,"

A 8 millióból, 1 ~ 1.5 millió nyugaton van, neki nem - nehézkes szavazni, de nem gond, keletről félmillió fidesz szavazó behozható helyettük. A részvételi arány így 70% ami öt és fél millió szavazó. A választási rendszernek elég ha közel 50% szavaz 1 pártra, tehát 2.5 Millió meg az 500 ezer megvett erdélyi... és már is meg van a 2/3.

(Azért nem csak a nyuggerek szavaznak rájuk, sok megvezettet fiatal is, CSOK, SZJA kedvezmény, visszatérítés... idősek harmada azért átlát a Fidesz médián.)

2022. aug. 12. 10:29
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

#11 Kedves, ezt Orbán Viktor mondta és a fideszes horda előszeretettel élt is ezzel a mondattal.

Én, mint választópolgár mindent megtettem ami erőmből telt, hogy leváltsuk ezt a rezsimet. Aktivistaként és magánemberként próbáltam érvekkel meggyőzni polgártásaimat és ismerőseimet a változás fontosságáról. Elmentem szavazni és az ellenzékre tettem a voksomat. Ennél többet egyszerű állampolgárként nem lehet tőlem elvárni. Mindezt ingyen, a saját szabadidőmből tettem. Úgyhogy feljogosítva érzem magam, hogy úgy érezzem a jelenlegi helyzet azoknak az eredménye, akik továbbra is az Orbán kormányra szavaztak. Úgyhogy élvezd csak amit a kormányod intézett. Választhatsz, hogy eszel, vagy fűtesz, de legalább egy gyermeket sem operálnak át és nem mehet transzgender ember az óvodába. Mondjuk a hadsereg éppen kelet felé orientálódik, úgyhogy talán még katona is lehet belőled.

2022. aug. 12. 10:43
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

"ami ma ebben az országban van, az mindegyikünk felelőssége"...

nem, nem mindegyikünké, max annyiba hogy nem hoztam magammal még egy embert szavazni.

De igen, hidd el, hogy így van, a történelem ezt ezerszer igazolta, de ámítsd csak magad, veregesd a vállad, utálj másokat, kárörvendj más nyomorán és szolgáld a kormány érdekeit a hozzáállásoddal. El kell ismernem, hogy ebben az egyben orbán zseniális: még azokat is észrevétlenül manipulálja, akik azt hiszik, hogy ellene vannak, pedig ők is az ő szekerét tolják, ők is az ő birkái. Látod, itt jön képbe a kollektív felelősség: Nem a nyugdíjasokkal vagy a CSOK-osokkal nyerte meg a fidesz a választást, hanem az emberek megosztásával. Te is részt vettél benne, ahogy most is: hergelsz, lekezelsz, hibáztatsz itt ezen az oldalon is pont ezt teszed, így a rendszer fenntartásához, minden billentyű leütéssel te is hozzájárulsz, tehát gratulálok, ezt intézte neked a kormányod! Élvezd!

2022. aug. 12. 10:45
 15/21 anonim ***** válasza:
#13 Te komolyan azt gondolod, hogy fidesz szavazó vagyok? Olvasd el légy szíves még egyszer, amit írtam! Ha menne a szövegértelmezés és nem vakítana el a sértettség, akkor észrevetted volna, hogy pont a kormánypárt ellen vagyok és arra az apró, de nem elhanyagolható tényre világítottam rá, hogy a gyűlöletkeltés az ő műfajuk, de ti átvettétek tőlük a módszert.
2022. aug. 12. 10:50
 16/21 anonim ***** válasza:
51%

#14 Ez a megállapítás okosnak hat, de mégsem az.

A történelem folyamán az emberek mindig is megosztottak voltak, ez evolúciós ösztön... így az adott csoport túlélési esélye nagyobb volt.

A politikában a társadalom megosztása nem a fidesz találmánya. A világon mindenhol így politizálnak és mindenhol csoportok feszülnek egymásnak. Azok akik azonosulnak az általuk választott párttal személyes sérelemnek veszik az adott párt kritikáját, mégha nincs is köze a párt döntéseihez. Így a mondandód pont olyan, mint a fidesz. Hangzatos lózung, minimális érdemi tartalommal.

A fidesz a kommunikációjának köszönheti a kezdeti hatalmát, majd a média befolyásolásának és a hírek torzításának. Nem attól lesz hatalma, hogy a fideszes és ellenzéki egymást szidja egy adott kérdésben, mint pl. a migráció. Attól lesz hatalma, hogy olyan kérdéseket karol fel és hangoztat, ami a társadalom nagyjnának fontos és úgy sulykolja, hogy azt végül a saját gondolatának vél. Az oktatás is azért szörnyű, mert képzetlen embereket sokkal könnyebb befolyásolni. Így lesz társadalmi megállapítás, hogy az apa férfi, az anya nő, vagy hogy minden migráns a magyar nőket akarja megerőszakolni és elvenni a magyarok munkáját.

2022. aug. 12. 10:58
 17/21 anonim ***** válasza:
35%
#15 Nem igazán érdekel, hogy kire szavaztál. Reagáltam a sértett kommentedre és megindokoltam, hogy miért érzem magam feljogosítva a kritikára. Olyan dolgot vársz el mástól, amit te magad sem tartasz be.
2022. aug. 12. 11:01
 18/21 anonim ***** válasza:
63%

"Olyan dolgot vársz el mástól, amit te magad sem tartasz be."

Én legalább nem uszítok nyilvánosan egy közösségi oldalon a nyugdíjasok, családosok, SZJA visszaigénylők ellen, még akkor sem, ha nem értek egyet a politikai hovatartozásukkal.

2022. aug. 12. 11:11
 19/21 anonim ***** válasza:
50%

"Ugye gáz esetében: 144 köbméter/hó a határ."

Csak akkor, ha átalánydíjas vagy, ha diktálsz, akkor nem ez a határ. Te diktálsz, kérdező?

Ha diktálsz, akkor az utolsó oszlop itt a havi határ: [link]

2022. aug. 12. 11:11
 20/21 A kérdező kommentje:

Nem, átalánydíjas.

Ahogy sokaknak az van.

Nagyon sokan túl fogják lépni ezt a 144/hó köbméter limitet.

2022. aug. 12. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!