Az most jó hogy akik keveset fogyasztanak csak azoknak megmarad a rezsicsökkentés?
Ugye gáz esetében: 144 köbméter/hó a határ.
Áram: 210 kilowattóra/hó.
Akik felette fogyasztanak bármelyik hónapban azoknak meg tessék a piaci árat fizetni.
Én beleférek a limitbe. 😁
Alapvetően nem rossz, mert a fogyasztás csökkentésére, az energiával való spórolásra ösztönzi a lakosságot, cégeket.
A jó az lett volna, ha a rezsicsökiből befolyó extra pénzt a házak, lakóépületek szigetelésére (kiépítésének támogatására) költötték volna, akkor most sokkal többek fértek volna bele a keretbe. Így viszont őket jól megszivatták, mert pont a legszegényebbek fognak fagyoskodni télen, hogy beleférjenek a keretbe, vagy ők fognak sokat fizetni, ha ugyanolyan hőmérsékletet akarnak a házukba, mint a már szigetelt házban élők.
Ezzel csak az a baj, hogy döntően fideszes szavazók alapoztak eddig is a rezsicsökkentésre, így a saját szavazóival szúr ki leginkább a kormány.
Én, mint gondolkodó ellenzéki háromrétegű ablakokat építtettem be, leszigeteltem a házam és napelemeket szereltem fel. Sőt, még a mosdóm is japán stílusú és a wc tartály egybe van építve a kézmosóval, hogy kevesebb vizet pazaroljak.
Engem nem fog megviselni a rezsicsökkentés csökkentése. De Jolika néni kisnyugdíjast az emeletes házában, ahol régi fakeretes ablakok vannak, meg Józsit a helyi közmunkást a szigeteletlen házával már földhöz vágja.
Persze lehet mondani, hogy kinek mit intézett a kormánya. 🙃
az átlaghatárig mindenkinek megmaradt a rezsicsökkentés!
Ne csúsztass!
Amúgy szerintem aki határ felett fogyaszt annak nem kéne adni semmilyen támogatást!
Esetleg megemelt határok mellett.
Nekem tökéletes!
Áramba beleférek, 184 kWh/hó, még egy kis klímára is futná...
Gázban is bele férek, 122 m3/hó átlag, csak minimum hő tartásra szolgáló konvektorokkal.
A fa kicsit húzós lett, de mivel van 5 hektár fásom, így ez nem gond, mindig jut róla 3-4 m3 kályha kész a kandallóba.
Annak gáz, aki az átlag felett fogyaszt, és az én "kedvezményes" áram és gáz használatom díjának különbözetét is megfizeti.
Kérdéses lesz, hogy valós "átlag" -ról beszélnek, vagy egy fiktív átlag fogyasztóval számolnak, mint ahogy a rezsi csökkentésnél is fiktív árakkal számoltak egy épp magasabbat vettek végig fixen, ami után majd egy évtizedig a "rezsicsükkentett" ár alatta volt a valós ár.
Mert ha valós átlag, akkor sokan spórolni fognak, akik eddig több gázt - áramot használtak, és akkor 3 hónap múlva mikor újra kalkulálják szépen lejjebb csúszik az átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!