A rezsicsökkentés ebben a formában hiba volt?
Eddig jó dolognak tartottam és örültem neki, de most hogy hirtelen 100 ezer ftos gázszámla lesz a 27 ezer helyett így már nagyon nem, hihetetlen módon mellbe fog vágni.
És sajnos igaz hogy így nem fenntartható a rezsicsökkentés, erre sajnos nem gondolt a kormány hogy mi van ha hirtelen nagy lesz piaci ár emelkedés.
Lehet tényleg jobb lett volna inkább nem lett volna rezsicsökkentés és így arra sarkallott volna a kormány, hogy energiát takarékozzak és inkább kisebb lakásba költözzek, szigeteljem a házat és napellemet szereltessek a házamra és erre adták volna a támogatást és akkor ez talán jobban fenntartható így...
A másik hogy lehet inkább a szegényeknek gázártámogatást kellett volna adni mint sok országban.
De így most ez hihetetlen megterhelés lesz nekünk, nem tudom mi lesz velünk télen.
üdv. Egy rezsicsökkentésben csalódott fideszeses
20# nem igaz... elküldöm neked szívesen az árajánlatot...140 nm2 és ház, 10 cm és hungarocell lábazati szigetelés, Baumit anyagokkal, hálózás, vakolat, 3 millió...és én januárban kezdtem el leszervezni, mert tudtam, hogy sok a meló, alig találsz normális szakembert...jó, meg a párkánycsere 200 lesz, de azt is felesben számold csak.
A szakember szerint az eddigi 1600 köbméter gáz/ év, és a kandalló 5 erdei köbméter fája
helyett ugyanolyan hőmérséklet eléréséhez kb 25 százalékkal kevesebb energia kell... tehát 3-4 köbméter fa, és 1200 köbméter gáz...
Itt most két eset van.
Vagy trollkodsz
vagy a saját hülyeséged miatt a kormányt hibáztatod.
De szerintem trollkodsz! mert egy nagyobb lakásnak/háznak annyi más költsége van, hogy nem az energia árak határozzák meg azt hogy valaki megveszi vagy sem!
Kedves Csalódott Fideszes!
Nem kényszerített senki sem pisztollyal hogy nagy házba költözz!
Tanulj meg felelősséget vállalni magadért!
15: ha van rá kereslet, akkor többen mennek szigetelőmunkásnak...
16, 17: az kb biztos volt, hogy előbb vagy utóbb jön egy energiaválság. Az oka egyszerű: a Föld készletei végesek, mi meg rendkívül nagy lábon élünk. Ez nem sötétzöld duma, ezek tények. Az most más kérdés, hogy a dologba a politika is beleszól, így ez az időpont előbb jött el és nem utóbb.
16: aztán az rendben van, hogy az embereknek már 1-2 éve is megterhelő lett volna kifizetni, amit fogyasztanak?
Mi erre a megoldás? Marika néninek 100 egység gáz kell a háza kifűtéséhez, de csak 50-re van pénze, akkor fizessük ki neki élete végéig minden hónapban a maradék 50-et? Vagy adjunk neki egy nagyobb támogatást, amiből korszerűsíti a házát és élete végéig kifűt 50 egység gázból? Szerinted melyik jobb megoldás?
"A magyar kormány egyébként több napelemes pá pályázatot hirdetett ( mondjuk az EU is adhatott volna több pénzt erre...)"
Mondjuk nem biztos, hogy az EU-ra kellett volna várni, hanem felesleges beruházások, pénzosztogatás és lopás helyett a kormány is adhatta volna. De igen, tudom, ez is Brüsszel hibája.
@16
"Nem a rezsicsökkentés volt rossz ötlet ( mert a világpiaci áron 1-2 évvel ezelőtt is megterhelő lett volna kifizetni egy átlag magyar embernek),"
Ember, ha a világpiaci árat olyan megterhelő lett volna kifizetni 1-2 évvel ezelőtt, akkor a világpiaci árnál magasabb (!!) "rezsicsökkentett" árat miért nem volt megterhelő kifizetniük az embereknek?
Legalább gondolkodnál kicsit, mielőtt leírsz ekkora böszmeséget.
"Az 50%-os lakásfelújítást bármire lehetett költeni"
Mármint azt, amit az kapott meg, akinek van gyereke? És akinek nincs még vagy már nem élnek együtt? Azért van az országnak egy igen vastag rétege, aki semmilyen pályázati lehetőséget vagy támogatást nem tudott igénybe venni.
#21: Nekünk 100nm a ház, fal szigetelése is jóval több a 3-nál, amire jönne még a színezés, szintén millás összeg, valamint nyilván a tetőt is le kell szigetelni ami úgyszintén.
A lábazatszigetelés amúgy nem azt jelenti, hogy csak a lábazat lesz leszigetelve? És a 25%-os megtakarítás, most az elszállt árakkal már jelentésebb, de anno évi 50.000 Ft lett volna, ami nem olyan sok.
Nem volt valós rezsi csökkentés majd egy évtizedig.
Most mikor tényleg kellene, mert 4× -re szállt a gáz ár, az áram ára is 30% -al nőt,
most egy áll-rezsicsökkentést vezetnek be, ami egy "átlag" fogyasztásig eddigi "kedvezményes" áron kapja, aki pedig az "átlag" felett fogyaszt, az megszívja, mert ő fizeti az átlag alatt fogyasztók árkülönbözetét is.
Így lesz átlag felett a 30% helyett dupla energia ár, a 4× gáz ár helyett pedig 7~8× -os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!