11-es, de abból forradalom lenne, éhség lázadás, tönkre menne sok minden, le állhatna a gazdaság. Nem az lenne inkább a hatalom érdeke, hogy jogi csűrcsavarral, áremelésekkel szépen kiforgassa a tulajdonából a lakosságot, de úgy, hogy még ne szakadjon el a cérna millióknál? Akár önként mondjon le a fenntarthatatlan ingatlanáról és fogadja el a bérlést?
Ahogy a fejlett világban szétnézek, én úgy látom a pénz nem számít, amikor görögország csődbe akart menni, olyan összegekkel dobálozott az unió, hogy csak kapkodtam a fejem😃. Az usáról nem is beszélve, rengeteg, felfoghatatlan mennyiségű pénzük van.
10#
Ez egy jó barom ötlet.
Értem én, hogy felháborító, hogy egyes cégek nyerészkednek a dolgon, de attól még ha valaki igénybe veszi a szolgáltatásukat és nem fizet, azt lopásnak hívják.
Ha csak 1 havit nem fizetnek be, akkor rájuk verik a késedelmi díjat és kövi hónapban fizethetik azt is a következő számlával együtt. Ezzel cak magukkal csesznek ki, hiszen egyszerre kell egy mégnagyobb összeget kifizetniük.
És ja, ha meg simán nem fizetnek tovább a szolgáltatásért, akkor előbb-utóbb a házukat is elviszik. Hogy ezt nem tehetik meg? Ki, vag ymi szerint? Mert a törvény szerint de igen, megtehetik, hiszen loptak tőlük és a tolvajnak fizetnie kell az anyagi kárt, amit okozott. Ha meg nem fizeti önszántából, akkor kényszerítik rá.
Ha meg százezrek nem fizetnek, akkor százezrek ellen fog megindulni ez az eljárás. És akkor az állam foghatja a fejét, és ha jó fej, akkor valahogy kártalanítja a szolgáltatót az állampolgárok helyett, ami az eredményezi, hogy a közpénzt a tolvajok kötelezettségére fogják elverni, ráadásul a jogkövető állampolgárok meg teljesen jogosan lesznek felháborodva, hiszen ők kifizetik amit ki kell, más meg megússza, ha lop.
Vagy az állam nem nyúl bele, nem segít a hülyéken és akkor a hülyék élete tönkremegy. Hosszú távon ez sem jó az államnak, hiába így igazságos és jogos.
Vagy kikotródna az országból (a Tesco).
Német ismerősökkel beszéltem. Úgy tűnik, nekik egyelőre az a legnagyobb prolémájuk, hogy egyáltalán lesz-e gáz télen fűtésre.
Rákérdeztem az áremelkedésre, egyik annyit mondott, hogy a szomszédjának 300-ról 600 eurora emelkedett ebben az évben a havi gázszámlája -gondolom átalányt fizet.
Fészen terjed egy hsz, miszerint ott élő magyar-német nyugdíjas házaspár havi 2200 eurós nyugdíjból "vígan" eléldegél. Kiküldtem a fordítást, mire azt válaszoták, hogy kamu, különbőző részleteket kiemelve, ami nem lehet igaz. Pl. Frankfurt am Mainban egy közepes lakás bérleti díja havi 600 euro. -Kisebb északi városban 1100 euróért bérel az illető 2 szobás lakást. Ugyanígy nem stimmelt több részlet a hsz-ben.
Előttük sem éheztünk, és volt minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!