A gyerekesek nem érzik kellemetlennek hogy az emberek pénzéből őket támogatják?
Én egyedülálló vagyok, nincs gyerekem.
Konkrétan én egy forint támogatást nem kapok, mindent nekem kell megoldanom.
Ezzel nincs baj, vállalkozó vagyok, hozzászoktam hogy csak magamra számíthatok.
De azért azt egy kicsit felháborítónak tartom hogy aki bevállal 3-4 gyereket, az alanyi jogon majdhogynem minden alól mentesül, mindenféle kedvezményt igénybe tud venni.
Én egyetértek azért veled Kérdező.
Egyke vagyok, egy gyerek után a szüleim sem kaptak szinte semmit, régebben sem. Szerintem helyesebb lenne az a szemlélet, hogy az emberek elsősorban gondolkozzanak, és mindenki annyi gyereket vállaljon be, amennyit fel is tud nevelni és nem csak anyagi, hanem minőségi értelemben is. Ismerek olyan 3 gyerekes családot, akik támogatás nélkül is meg tudnának mindent adni a gyerekeiknek. Az ilyet nem ítélem el. Az felelőtlenség, aki szinte a semmire potyogtat. És ha elveszi az állam a sok támogatást, ahogy most a rezsivel tette? Erre nem gondolnak? Egy gyerekkel 18 évre kell/kéne tervezni, nem 2-3 évre...
Engem az háborít fel, hogy egy-két gyerek az állam szemében nem gyerek, csak a min.3 és ők kapnak minden kedvezményt, a többiek meg le vannak xarva!
Szerintem mindenki sokkal többet fizet be az államkasszába, mint amennyit szükség esetén visszakap, de egyedülálló nem csak gyerektelen lehet, hanem gyerekes is és nem a gyerekesek tehetnek arról, hogy valakinek nem jött össze vagy nem akart.
Az tény, hogy ez a 3 gyerekes kivételezés igazságtalan a többiekkel szemben, de az is tény, hogy már egy gyerek felnevelése is SOKKAL több anyagi és más áldozattal jár, mintsem azt egy gyerektelen el tudná képzelni...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!